ZAEV POVODOM DANA UN: Obećajmo našoj deci da će moći dobro da žive u Makedoniji!
Foto: Ap 16 1 2016

Razvoj

ZAEV POVODOM DANA UN: Obećajmo našoj deci da će moći dobro da žive u Makedoniji!

Severna Makedonija -

Moji sugrađani i ja napravili smo od moje rodne Strumice najrazvijeniji grad u Makedoniji i jedan od najrazvijenijih u okruženju, a danas, na Dan Ujedinjenih nacija, pozivam sve da obećamo našoj deci i mladima da ćemo ostvariti naš zajednički san o dobrom životu u Makedoniji, kazao je lider SDSM.

"Plan koji ćemo napraviti zajedno omogućiće život u Makedoniji. Pobedićemo glad i izvući ljude iz siromaštva. Sav novac biće usmeren građanima. Snažno ćemo podržavati domaća preduzeća da otvaraju nora radna mesta i obezbeđuju pristojan posao za zaposlene", navodi Zaev i dodaje da mu je cilj da se dostigne pristojna prosečna plata od 30.000 denara (oko 500 evra).

ZAEV IZNEO PLAN ZA MAKEDONIJU: Dosta je bilo krpljenog života, vreme je za dostojanstvo!

"Ostvarićemo ekonomski rast. Uz šansu da se otvori nova domaća firma, start-ap centre s besplatnim kancelarijskim prostorom, za 1 evro osnivačkog kapitala - svako ko ima dobru ideju može da radi i pomogne drugima da rade", obećava prvi čovek SDSM. Zaev je kazao i da je najugroženiji plaćati manje za javna davanja i da će svi dobiti besplatno lečenje u državnim zdravstvenim uslugama.

Opozicioni lider najavio je i promene u obrazovanju, uvođenje gasa u sve gadove i usmeravanje stotina miliona evra u obdaništa, škole, bolnice i izgradnju puteva.

"Uspeli smo u Strumici. Uspećemo i u Makedoniji. Makedonija je članica UN i uveravam vas da će biti deo globalnog razvoja", izjavio je Zaev.

(Time.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track