SDSM NAJOŠTRIJE OSUDIO NAPAD NA NOVINARE: Gruevski odmah da prestane sa podsticanjem divljanja
Foto: AP

SDSM NAJOŠTRIJE OSUDIO NAPAD NA NOVINARE: Gruevski odmah da prestane sa podsticanjem divljanja

Severna Makedonija -

Partija SDSM Zorana Zaeva najoštrije je osudila nasilni napad na novinarske ekipe portala A1 on, kada su teško povređeni reporter i snimatelj sajta.

U saopštenju SDSM-a traži se od Nikole Gruevskog i njegovog VMRO-DPMNE da prestanu sa provokacijama."Tražimo od Nikole Gruevskog i kriminalnog rukovodstva VMRO-DPMNE da odmah prekinu, samo da bi spasli svoju kožu, izazivanje i podsticanje necivilizovanog divljanja koje je večeras kulminiralo sa teškim telesnim povredama medijskih radnika. Pozivanje na linč, govor mržnje, incidenti sa kamenovanjem i razbijanjem objekata, pokušaji maltretiranja porodica u domovima moraju odmah prestati", saopštio je SDSM.

"Način koji je izabrao odlazeći režim, da stradaju nevini ljudi, da kriminalci ne snose odgovornost za zlodela koja 10 godina prave građanima u Makedoniji, još jedna je potvrda ispravne odluke većine građana za promenama i potreba da se hitno, neposredno i mirno prenese vlast. Demokratske promene u Makedoniji, za koje se izjasnilo više od 612.000 građana nezaustavljiv su proces", naglasili su u SDSM.

Oni napominju da će snositi odgovornost svi koji prema građanima budu vodili bezobzirnu i neodgovornu politiku."Apelujemo na građane da ne nasedaju na scenarija kriminalaca i da ostanu mirni, na braniku demokratskih procesa. Makedonija će dobiti stabilnu vladu koja će garantovati stabilnost i sigurnost zemlji", saopštili su iz partije Zaeva.

(Sloboden pečat)

BONUS VIDEO

VESTI KURIR TV 28.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track