NAJVEĆEG BALKANSKOG MAFIJAŠA UBIO JE SRBIN? Prišao albanskom kralju prostitucije, pucao mu u glavu, a onda izgovorio ove tri reči!
Foto: ProfimediaDilaver Bojku, Foto: Profimedia

MOTIV IPAK NIJE KRVNA OSVETA

NAJVEĆEG BALKANSKOG MAFIJAŠA UBIO JE SRBIN? Prišao albanskom kralju prostitucije, pucao mu u glavu, a onda izgovorio ove tri reči!

Severna Makedonija -

Dilaver Bojku (58) zvani Leku, nekrunisani kralj prostitucije na Balkanu, ubijen je sa nekoliko hitaca u glavu u ponedeljak oko 17 sati u Strugi ispred svog restorana.

Pozivajući se na relevantan izvor koji je bio prisutan, ubica Dilavera Bojkua (58) je, kako piše Nova Makedonija, posle zločina, na srpskom jeziku izgovorio nešto zbog čega je i policija sada u šoku.

Njemu je oko 16:40 sati, prišao muškarac između 30 i 40 godina, prosečne visine, sa svetlom bejzbol kapom i tamnim naočarima za sunce. Ubica je izvukao revolver "magnum", ispalio metak i krenuo da napušta restoran. U nameri da ga uhvate i zadrže dok ne dođe policija, za njim su potrčala dvojica gostiju, ali su oni ubrzo odustali od potere jer je nepoznati i na njih ispalio dva metka. Zatim je ubica seo na motor, koji je unapred bio pripremljen i izgubio se u nepoznatom pravcu.

Od tada, ubica je u bekstvu, a u javnosti se spekuliše da je motiv ubistva krvna osveta.

Analizirajući ceo slučaj, Nova Makedonija odbacuje krvnu osvetu kao mogući motiv ubistva Bojkua. Ovaj mediji je došao do neoficijalnih saznanja koja mogu baciti dopunsko svetlo na ceo događaj.

Pozivajući se na relevantan izvor koji je bio prisutan u kritičnom momentu na kritičnom mestu, ubica je, piše Nova Makedonija, posle ubistva, na srpskom jeziku glasno izgovorio: "Sada si beskoristan“.

Prema tumačenjima upućenih, ova činjenica govori da se ne radi o krvnoj osveti. Oni naglašavaju da u takvim slučajevima, onaj koji "vraća krv“, odnosno koji se sveti, žrtvi prilazi od napred, a ne s leđa, da bi je pogledao u oči i time potvrdio da se radi o krvoj osveti.

Čak je i utvrđeno da "onaj ko preuzima krv" (onaj ko počini ubistvo) to potvrđuje rečima, izgovarajući ime onoga za koga se sveti. U ovom slučaju, to se nije dogodilo.

Ovo je ključni element za posmatranje motiva ubistva, a samim tim i važan element za pronalazak počinioca zločina.

(Kurir.rs/ Nova Makedonija)

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track