BOŠNJAKOVSKI: Makedonija uskoro menja imena aerodroma i auto-puta
Foto: printscreen Sloboden pečat

započeta procedura

BOŠNJAKOVSKI: Makedonija uskoro menja imena aerodroma i auto-puta

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Vlada u Skoplju uskoro će početi sa procedurom promene imena aerodroma i auto-puta E-95 koji prolazi kroz Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju (BJRM), izjavio je portparol makedonske vlade Mile Bošnjakovski.

Tu odluku je najavio makedonski premijer Zoran Zaev nakon sastanka sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom u Davosu, podsetio je Bošnjakovski i dodao da je na vladi da donese takvu odluku i da će to veoma brzo učiniti.

Upitan o očekivanjima u vezi posete specijalnog izaslanika UN Metjua Nimica Skoplju, Bošnjakovski je kazao da je to pravi trenutak da se postigne rešenje i dodao da postoji politička volja za tako nešto.

Ocenio je i da odnosi dve države nisu bili nikada bolji.Izjava portparola makedonske vlade dolazi uoči sastanka Nimica sa zvaničnicima Makedonije, sa kojima bi trebalo da razgovara o imenu Makedonije.

Nimic bi trebalo da se sastane sa makedonskim predsednikom Djorđem Ivanovim, premijerom Zoranom Zaevom i drugim zvaničnicima vlade, kao i opozicionim liderima.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto printscreen Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track