RASPADA SE KOALICIJA VMRO-DPMNE: Od 20 partnera sastanku prisustvovali  predstavnici samo 8 njih
Foto: Sloboden Pečat

nezvanično

RASPADA SE KOALICIJA VMRO-DPMNE: Od 20 partnera sastanku prisustvovali predstavnici samo 8 njih

Severna Makedonija -

Koalicija VMRO-DPMNE "Za bolju Makedoniju" čini se da se nalazi pred raspadom jer veći broj koalicionih partnera učestvuje na neki način u radu vlasi.

Kako prenosi "Sloboden pečat" prema nezvaničnim informacijama, deo partija iz koalicije već nije prisustvovao sastancima koji je sazvao lider VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski.

Poslanici Socijalističke partije Makedonije, Vladanka Avirović i Ljupčo Dimovski, prošle nedelje su obezbedili kvorum u Skupštini kako bi mogli da se glasa, pošto su poslanici VMRO-DPMNE napustili parlamentarnu salu.

Samo Amdi Bajram iz Saveza Roma je rekao da će napustiti koaliciju i delovati kao nezavisni poslanik. On redovno daje podršku vladajućoj većini u Skupštini i koristi svaku priliku da pohvali premijera Zorana Zaeva.

Poslanik partije GROM, Pančo Minov učestvovao je u radu parlamentarnih tela i kada je opozicija predvođena VMRO-DPMNE bojkotovala rad parlamenta.

Prema nezvaničnim informacijama, na poslednjem sastanku, lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, pozvao je na sastanak stranke iz koalicije "Za bolju Makedoniju", ali od 20 koalicionih partija, na sastanak došlo samo osam predsednika stranaka.

Portparol VMRO-DPMNE Naum Stoilkovski izjavio je da predsednik Hristijan Mickoski ostvaruje redovne kontakte sa liderima i predstavnicima partija iz Koalicije za pobedu Makedonije.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track