BURNO U MAKEDONSKOJ SKUPŠTINI: Opozicija napustila parlament, doneta odluka da se zakon donese po hitnom postupku! Ministru Dimitrovu dobacivali IZDAJNIK
Foto: Sloboden Pečat/ Borče Popovski

RATIFIKACIJA SPORAZUMA S GRČKOM

BURNO U MAKEDONSKOJ SKUPŠTINI: Opozicija napustila parlament, doneta odluka da se zakon donese po hitnom postupku! Ministru Dimitrovu dobacivali IZDAJNIK

Severna Makedonija -

Sa 69 glasa "za" i 40 "protiv" poslanici u Makedoniji uvojili su potrebu da se Zakon o ratifikaciji Sporazuma sa Grčkom donese po hitnom postupku.

Prethodno je ministar inostranih poslova Makedonije Nikola Dimitrov pred poslanicima obrazložio zašto Sporazum sa Grčkom treba usvojiti po skraćenom postupku.

"Neophodno je doneti zakon po skraćenom postupku, da bi Grčka mogla da obavesti NATO o pokrajini. Sastanak je zakazan za 28. jun, pa su ti datumi ključni za nas. Predlažem donošenje zakona po skraćenom postupku", rekao je Dimitrov.

Poslanici iz opozicije tokom izlaganja njegovog predloga dobacivali su mu "izdajnik," a potom i napustili skupštinsku salu tražeći pauzu.

Koordinator parlamentarne grupe VMRO-DPMNE Dragan Danev naglasio je da je sporazum neustavan i da je naneta nepopravljiva šteta.

"Ovo je kapitulacija, ugovor je savremeni genocid našeg postojanja. On je jednostran, Makedonija prihvata ultimatum. Sporazum nameće novo ime države pod ucenom", rekao je Danev.

U isto vreme, ispred skupštine se održavaju protesti protiv promene imena i ratifikacije sporazuma sa Grčkom.

Kurir.rs/ Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat/ Borče Popovski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track