NAJBOGATIJI MAKEDONAC U PRITVORU ZBOG PRISLUŠKIVANJA RAZGOVORA: Kamčev i još četvoro osumnjičeni za zločinačko udruživanje
Foto: Printscreen YT, Sloboden Pečat/ Borče Popovski

30 DANA

NAJBOGATIJI MAKEDONAC U PRITVORU ZBOG PRISLUŠKIVANJA RAZGOVORA: Kamčev i još četvoro osumnjičeni za zločinačko udruživanje

Severna Makedonija -

Krivični sud u Skoplju odredio je tridesetodnevni pritvor makedonskom biznismenu Jordanu Kamčevu, koji je prvoosumnjičeni u najnovijoj istrazi Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Pritvor je kasno sinoć određen za još četiri osobe, koje su sa najbogatijim Makdoncem po Forbsu, osumnjčeni za više krivičnih dela kao što su zločinačko udruživanje, oštećivanje poverilaca, prevara, pranje novca, zloupotreba službenog položaja.

Sudija za prethodni postupak je, kako prenose lokalni mediji, pritvor odredio i Nenadu Josifoviću, Zorici Arsovskoj, Cvetanu Pandelskom i Todoru Mirčevskom.

Jordan Kamčev
Jordan Kamčevfoto: Printscreen/ Youtube

U slučaju nazvanom "Imperija" osumnjičeno je ukupno 13 osoba, među kojima su i bivši direktor državne bezbednosti Sašo Mijalkov, koji se, uz svog rođaka i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, smatra najmoćnijim čovekom tokom desetogodišnje vladavine VMRO-DPMNE, kao i majka i sestra Jordana Kamčeva.

Prema Specijalnom tužilaštvu, "u toku predistražnog postupka obezbeđeno je dovoljno dokaza iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su ti ljudi u peridu od 2002. do 2013. učinili krivična dela za koje se terete, lično i preko firmi koje su bile, ili su u njihovom vlasništvu".

Kurir.rs/ Beta/ Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat/ Borče Popovski i Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track