RUSI PROVALILI TAJNE RAZGOVORE MAKEDONSKIH ZVANIČNIKA: Sve objavili na društvenim mrežama
Foto: Profimedia, 0193056016

otvoreno

RUSI PROVALILI TAJNE RAZGOVORE MAKEDONSKIH ZVANIČNIKA: Sve objavili na društvenim mrežama

Severna Makedonija -

Samo nekoliko dana pred predsedničke izbore u Severnoj Makedoniji, danas su na ruskoj društvenoj mreži "VKontakte" objavljeni prisluškivani telefonski razgovori bivših i sadašnjih severnomakedonskih zvaničnika, analitičara i predstavnika javnih preduzeća te zemlje, javljaju makedonski mediji.

Jedan od razgovora navodno je između bivše ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankuloske i sadašnjeg šefa policije Olivera Spasovskog, drugi između profesora Ljubomira Frčkoskog i analitičara Alberta Musliua, treći između bivšeg predsednika Branka Crvenkovskog i njegovog saradnika, a u četvrtom razgovoru verovatno se čuje glas bivšeg direktora makedonskih elektrana (ELEM), navode mediji.

Za sada nije poznato u kom periodu su se vodili razgovori, koje je na ruskoj mreži objavio korisnik pod imenom "Ilija Gromovnik". Ovi razgovori, koje makedonski mediji nazivaju "bombama", do sada nisu objavljivani u javnosti.

Reč je o četiri telefonska poziva koji su naslovljeni sa: "Koordinacija Olivera i Gordane pred medijima", "Kočo i Saša opljačkali ELEM", "Frčko i Albert Musliu lažiraju lustraciju" i "BC i Damjan Mančevski s grčkom firmom".

Inače, u Makedoniji se u nedelju održavaju predsednički izbori. Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, kandidat vladajuće koalicije Socijaldemokratskog saveza i DUI Stevo Pendarovski (27,2 odsto) u blagoj je prednosti sa 27,2 odsto glasova u odnosu na kandidata opozicionog VMRO-DPMNE Gordanu Siljanovsku-Davkovu, koja ima 23,5 procenata podrške.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track