Najnovije vesti

ZAEV OTKAZAO SASTANAK STRANAČKIH LIDERA: Ne prihvatamo ultimatume neodgovornog šefa VMRO-DPMNE
Foto: Printscreen YouTube/Vlada Republike Severne Makedonije

NIJE USPEO DA IH OKUPI

ZAEV OTKAZAO SASTANAK STRANAČKIH LIDERA: Ne prihvatamo ultimatume neodgovornog šefa VMRO-DPMNE

Severna Makedonija

SKOPLJE - Vlada Severne Makedonije je otkazala sastanak lidera najvećih političkih stranaka u toj zemlji nakon, kako se navodi, neuspšne organizacije.

 

Makedonska vlada je saopštila da "ne prihvata ultimatume neodgovornog predsednika" VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog, koji, ističe se, zaštitu kriminala i zalaganja za blokade i izolacije stavlja ispred državnih interesa i napretka zemlje.

"Predsednik Vlade Severne Makedonije Zoran Zaev 15. jula javno i uz pozivnice je pozvao predsednike VMRO-DPMNE, DUI i Alijanse za Albance na sastanak u cilju ujedinjenja doprinosa u zaokruživanju reformskih procesa u pravosuđu, izbornom zakonu, kao i sprovođenju popisa, kao tema od posebnog značaja za građane i našu zemlju uoči evropskih integracija i odluke o početku pregovora za učlanjenje u EU", ističe se u saopštenju makedonske vlade, a prenosi A1on.

 

Premijer Zaev, dodaje se, ovom inicijativom je pokazao spremnost da se prihvate sugestije i predlozi po ovim pitanjima, kako bi bili deo programskih aktivnosti vlade.

 

Lider opozicione VMRO-DPMNE u toj zemlji Hristijan Mickoski je odbio da prisustvuje na liderskom sastanku zajedno sa premijerom Zoranom Zaevim, liderom DUI Alijem Ahmetijem i liderom Alijanse za Albance Zijadinom Selom, istakavši da prisustvo na takvom sastanku je bez svrhe, ukoliko se ne razgovara i o prevremenim parlamentarnim izborima u toj državi.

 

Kurir.rs/Tanjug

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...