Najnovije vesti

MAKEDONSKI MINISTAR: Pacijentkinja (50) se oporavlja od koronavirusa, dva lekara na testiranju
Foto: EPA/Georgi Licovski

povoljna situacija kod suseda

MAKEDONSKI MINISTAR: Pacijentkinja (50) se oporavlja od koronavirusa, dva lekara na testiranju

Severna Makedonija

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je danas da je pacijentkinja zaražena koronavirusom počela da se oporavlja i da u njegovoj zemlji nema novih slučajeva te bolesti.

"Jedina obolela pacijetkinja je dobro na Klinici za infektivne bolesti. Već treći dan nema temperaturu, što znači da se postepeno stanje stabilizuje i da počinje rana faza oporavka", rekao je on na konferencijni za novinare u Vladi Severne Makedonije.

Prvi i do sada jedini slučaj novog koronavirusa u Severnoj Makedoniji potvrđen je 26. februara, kod 50-godišnje žene iz Skoplja, koja je prethodno jedan mesec boravila u Italiji.

foto: EPA/Nake Batev

Filipče je rekao da su trenutno na testiranju za koronavirus dva lekara iz Severne Makedonije koji su bili na seminaru u Madridu, gde je potvrđeno da jedan predavač imao koronavirus.

"Doktori su u zemlju stigli u subotu uveče, juče nisu bili na poslu i osim sa porodicom nisu imali kontakt sa velikim brojem ljudi. Danas će biti testirani i posle toga će im biti prepisan 14-dnevni zdravstveni nadzor u kućnom karantinu", rekao je ministar zdravlja Severne Makedonije.

foto: EPA/Georgi Licovski

Filipče je još dodao da je u toku vikenda stiglo desetak autobusa i aviona iz Italije, da su svi putnici ispitani i da niko od njih nije imao simptome, niti je bio u kontaktu sa obolelima.

Situacija se budno prati, ima dovoljno testova, blizu 1.000, rekao je Filipče i istakao da je do sada 13 testiranih slučajeva bilo negativno.

Kurir.rs/Beta

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...