MAKEDONSKI PREMIJER: Nećemo zatvoriti crkve za Uskrs, ali apelujemo na građane da ostanu kod kuće
Foto: Youtube/Влада на Република Северна Македонија

u susret praznicima

MAKEDONSKI PREMIJER: Nećemo zatvoriti crkve za Uskrs, ali apelujemo na građane da ostanu kod kuće

Severna Makedonija -

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski odgovarajući na pitanje da li će ta zemlja zatvoriti crkve tokom uskršnjih praznika, zbog covida-19, rekao je da država ne može da zatvori verske objekte i pozvao građane da poštuju mere i tokom uskršnih praznika.

"Poručio sam da uskršnje praznike proslavimo u svojim kućama u krugu naše porodice i tradicije. Nemamo odluku o zatvaranju verskih objekata ili o nepraktikovanju vere zato što takvu odluku i ne možemo usvojiti. Bez obzira u kakvom stanju se država nalazi, to pravo je neprikosnoveno. Ali apelujem na sve građane tokom uskršnjih praznika da ostanu u krugu porodice, jer tako ćemo najviše doprineti sprečavanju širenja bolesti", zaključio je Spasovski.

Ipak, vlada Severne Makedonije još pre dva dana je saopštila da će policijski čas na celoj teritoriji te zemlje trajati od petka u 16 časova do utorka do 5 časova, čime se građanima zabranjuje bilo kakvo kretanje van njihovih prebivališta.

U Severnoj Makedoniji u poslednjih 24 časa zabeleženo je 66 novih slučajeva zaraženih virusom Covid-19.

U toj zemlji do sada ukupno je registrovano 974 zaraženih korona virusom, od kojih je 98 izlečeno, 45 preminulo, dok je njih 831 i dalje na tretmanu lečenja.

Kako je najavljeno iz Kabineta predsednika Severne Makedonije Steva Pendarovskog, sutra će biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će se razmatratiti aktuelna situacija u vezi sa zaštitom od virusa Covid-19.

Makedonska vlada je predložila predsedniku produženje vanrednog stanja za još 30 dana.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Youtube/Влада на Република Северна Македонија

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja