Najnovije vesti

ZAEV SE VAKCINISAO: Primio sam Sinofarm i odlično se osećam VIDEO
Foto: Youtube/TV21

pozvao i građane na vakcinaciju

ZAEV SE VAKCINISAO: Primio sam Sinofarm i odlično se osećam VIDEO

Severna Makedonija

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev vakcinisao se danas protiv kovida-19 kineskom vakcinom "Sinofarm". Zaev je prvu dozu te vakcine primio u Skoplju na punktu za masovnu vakcinaciju u sportskoj dvorani "Boris Trajkovski".

Premijer Severne Makedonije je novinarima rekao da se "oseća odlično i da će produžiti dnevnu radnu agendu i u popodnevnim satima".

Zaev je istakao da je primio vrstu vakcine koja je bila na raspolaganju kada mu je došao red po Nacionalnom planu imunizacije i pozvao sve građane koji se do sada nisu prijavili za vakcinaciju da to urade.

"Sa vakcinama koje su stigle prošle sedmice, kao sa svim dogovorenim i potvrđenim koje će pristići u predstojećem periodu, verujem da ćemo do početka leta imati visok procent vakcinisanog stanovništva i sve to će doprineti potpunoj promeni slike epidemije kod nas", rekao je Zaev.

Prethodne sedmice, 28. aprila, prvu dozu antikovid vakcine primilo je i 88 od 120 poslanika i oko 200 zaposlenih u parlamentu Severne Makedonije.

Poslanici su primili rusku vakcinu "Sputnjik", ali su se neki nakon vakcinacije žalili što nisu mogli da biraju i da dobiju "Fajzer".

U Severnoj Makedoniji do sada je vakcinisano 74.076 od prijavljenih 256.346 građana.

Masovna vakcinacija se osim u dvorani "Boris Trajkovski" u Skoplju od utorka odvija i u sportskim dvoranama u šest većih gradova, Bitolju, Ohridu, Kumanovu, Tetovu, Štipu i Kavadarcima.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja