PRIZOR JE UŽASAN, IMA SNIMAKA KOJE NIJE PRIJATNO GLEDATI Sekretar za bezbednost: Nesreća u Bugarskoj je rezultat ljudske greške
Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

NEMA TRAGOVA KOČENJA

PRIZOR JE UŽASAN, IMA SNIMAKA KOJE NIJE PRIJATNO GLEDATI Sekretar za bezbednost: Nesreća u Bugarskoj je rezultat ljudske greške

Severna Makedonija -

Autobus je išao preko 100 kilometara na čas i nije pokazao ni milimetar kočenja, što znači da vozač nije adekvatno reagovao. Nesreća je apsolutno posledica ljudske greške, rekao je za BTV pernički sekretar za bezbednost Vasko Pirgov, koji je na lice mesta stigao sa prvim policajcima i vatrogascima.

On je rekao da se autobus nije prevrnuo i da je vozač pokušao da skrene levo i dodao da ima snimaka "koji nije prijatno gledati", prenosi telma.com.mk.

- Prizor je užasan. Prednji deo autobusa je izgoreo, ljudi u (bolnici) su bili u zadnjem delu autobusa. Na autobusu je razbijeno desno staklo i oni su izašli odatle, rekao je Pirgov.

Prema njegovim rečima, oko sat i po pre udesa autobus se zaustavio na benzinskoj pumpi na magistralnom putu ''Struma'', gde su putnici otišli ​​do toaleta i napravili pauzu oko pola sata. On smatra da je isključena mogućnost da je vozač zaspao, jer se benzinska pumpa nalazi na 15 minuta vožnje od mesta udesa.

- Put je u savršenom stanju. Ovo je greška vozača. Nema mogućnosti da je autobus proklizao na kolovozu, nema tragova kočenja. Autobus se zapalio sa prednje strane. U samom autobusu su bile cevi za naftu, rekao je Pirgov i dodao da je požar izbio sa prednjeg dela autobusa, najverovatnije u sistemu grejanja.

On je obavestio da je u 3.04 sati dobio informaciju o događaju, a u 3.30 je stigao na mesto udesa, gde su bili vatrogasci i Hitna pomoć.

Podsetimo u autobusu smrti koji se zapalio u Bugarskoj bilo je 53 putnika, a od toga je 46 poginulo, dok se sedam nalazi u bolnici i van životne je opasnosti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track