DA LI JE OVO RAZLOG NESREĆE? Autobus smrti nosio benzin i vatromet?
Foto: STR / AFP / Profimedia

46 mrtvih

DA LI JE OVO RAZLOG NESREĆE? Autobus smrti nosio benzin i vatromet?

Severna Makedonija -

Prvi rezultati istrage stravične nesreće u Bugarskoj ukazuju na to da je vatra na autobusu započela na prednjem delu vozila u sklopu sastava grejanja.

Autobus severnomakedonskih tablica navodno je nosio kanistre s gorivom koji su možda doveli do užasne tragedije.

Pored toga, makedonski sajt Infomaks prenosi da je vozilo skladištilo i veliku količinu pirotehnike, koja bi završila na makedonskom tržištu pred novogodišnje praznike.

Prema prvim saznanjima bugarske policije, autobus turističke agencije "Besa trans" potpuno je izgoreo za manje od dva do tri minuta.

Infomaks nezvanično saznaje da se u prednjem delu autobusa nalazila nelegalna cisterna kapaciteta 1.000 litara nafte, što je uticalo na obim ove tragedije. Da stvar bude još gora, autobus je navodno prevozio veliku količinu pirotehnike.

Pored dodatne cisterne, autobus je imao i posebno skladište za šverc robe, u kojem je, navodno, prevozio oko 30.000 vatrometa.

Tragična nesreća odnela je živote 46 ljudi, među kojima je 12 dece.

Na putu nije bio vidljivih tragova kočenja zbog čega se zasad čini najizglednijom teorija da je vozač, koji je poginuo u nesreći, zaspao na putu iz Istanbula iz kojeg se većina putnika vraćala s turističkog putovanja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja