NI DALJINA NIJE BILA PREPREKA Makedonac iz Struge upravljao poslovima sa drogom u Australiji!
Foto: Youtube prtscr / МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ

JEDNOGODIŠNJA ISTRAGA

NI DALJINA NIJE BILA PREPREKA Makedonac iz Struge upravljao poslovima sa drogom u Australiji!

Severna Makedonija -

U Strugi je uhapšen muškarac za kojeg se sumnja da je koordinator međunarodne organizovane kriminalne grupe koja je delovala uglavnom na teritoriji Australije, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

Kako se navodi, I.R. (27) iz Struge, koji ima makedonsko i australijsko državljanstvo, uhapsila je makedonska policija u direktnoj saradnji i razmeni dokaza sa australijskom federalnom policijom i policijskim snagama Zapadne Australije i u koordinaciji sa američkom DEA, nakon jednogodišnje istrage.

Za uhpašenog Stružanina, precizira se, postoje osnovi sumnje da je koordinator međunarodne organizovane kriminalne grupe koja je delovala uglavnom na teritoriji Australije i koristeći sofisticiran način komunikacije, preko šifrovanih telefonskih uređaja, dogovarala poslove sa drogom.

"U toku ove međunarodne akcije u Australiji je uhapšeno 13 lica koja su bila članovi kriminalnih grupa povezanih sa grupom kojom je koordinirao I.R, pri čemu je zaplenjena veća količina opojne droge metilamfetamin i kokain u vrednosti od preko 10.000.000 australijskih dolara, kao i velika količina novca", navodi se u saopštenju.

Akciju hapšenja u Strugi sproveli su Odeljenje policije Severne Makdonije za suzbijanje organizovanog i teškog kriminala, Sektor za kriminalističke istrage, Jedinica za neovlašćeni promet narkotika zajedno sa Odeljenjima za prikriveno delovanje i međunarodnu policijsku saradnju i specijalnom antiterorističkom jedinicom "Tigar". (mvr.gov.mk/vest/23111).

Tokom pretresa kod I. R. je, navodi se, pronađeno više predmeta za koje se sumnja da su korišćeni u izvršenju krivičnih dela "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursora" i ; "zločinačko udruživanje".

Protiv uhapšenog Stružanina policija je podnela krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal i koprupciju za ta krivična dela, a sudija za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda u Skoplju odredio mu je pritvor u trajanju od 30 dana.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track