Najnovije vesti

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE VANJE: Policija na granici locirala i privela Palevskog MONSTRUM UHVAĆEN POSLE 5 DANA
Foto: Printscreen/Društvene mreže

istraga

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE VANJE: Policija na granici locirala i privela Palevskog MONSTRUM UHVAĆEN POSLE 5 DANA

Severna Makedonija -

Ljupčo Palevski Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske (14) i Pančea Žežovskog (74), uhapšen je večeras, saznaje portal Skoplje1.

Palevski je prema nezvaničnim informacijama portala priveden na granici nakon raspisane međunarodne poternice.

Za sada je poznato samo da je nakon ubistva Vanje pobegao iz zemlje i da se kretao na relaciji Skoplje-Beograd-Turska.

Ranije danas uhapšen je muškarac iz Skoplja (46) koji je prema navodima tužilaštva prevezao Palevskog preko Bugarske u Tursku i tako mu pomogao da pobegne iz zemlje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zakazalo je vanrednu konferenciju za novinare za 22.30 sati.

Ljupčo Palevski, Makedonija
foto: MUP Makedonije

Ime Ljupča Palevskog, podsetimo, pojavljuje se u više od 10 presuda, koje su uglavnom građanskog tipa, ali među njima ima i kriminalnih.

Paleski je 2013. godine dobio uslovnu osudu prvog stepena zbog zloupotrebe službenog položaja, a 2020. ponovo je osuđen na uslovnu kaznu jer je za 53.000 tadašnjih nemačkih maraka prevario jednog muškarca iz Skoplja za stan.

Mediji navode da je Palevski ubio Vanju 27. novembra, a tri dana kasnije pobegao iz zemlje. Za njim je sedam dana nakon ubistva i tri dana nakon prvih hapšenja u slučaju izdat istražni nalog za dva krivična dela otmicu i ubistva.

(Kurir.rs/Z.Ko/Skoplje1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track