DA LI ĆE U MAKEDONIJI UVESTI SMRTNU KAZNU? Predsednica Makedonske asocijacije novinara: Nov POKUŠAJ OTMICE izazvao još veći STRAH
Foto: Kurir TV, Društvene mreže

kurir tv

DA LI ĆE U MAKEDONIJI UVESTI SMRTNU KAZNU? Predsednica Makedonske asocijacije novinara: Nov POKUŠAJ OTMICE izazvao još veći STRAH

Severna Makedonija -

Ubistvo devojčice Vanje Đorčevske iz Skoplja potreslo je ceo region.

Vanja Đorčevska
foto: screenshot Youtube/telmatv, screenshot

Njen otac je jedan od osumnjičenih za otmicu, glavni osumnjičeni za njeno ubistvo je u bekstvu, nezvanično pobegao je u Ukrajinu, a juče je uhapšen još jedan saučesnik, i to muškarac koji je pomogao ubici da ode iz zemlje.

Ivona Talevska, predsednica Makedonske asocijacije novinara javila se jutarnji program uživo i prenela gledaocima Kurira najnovija dešavanja.

Ivona Talevska
foto: kurir tv

U Turskoj je uhapšen osumnjičeni za teško ubistvo, a u Makedoniji se raspravlja o tome, da li nakon ubistva Vanje treba promeniti zakon i uvesti smrtnu kaznu.

- U Tursku je stigao uz pomoć prijatelja, koji ga je vozio od Bugarske do Turske, prešli su preko ganičnog prelaza Gradina. Čovek koji ga je vozio je Stefan Dimovski, otac dvoje dece i uhapšen je. On je sam postavljao slike na društvenim mrežama. Uhapšen je od turskih policajaca, nakon što je simulirao da ide na aerdrom da bi napustio Tursku - ispričala je Talevska i nastavila:

Ostala četvorica dobila su 30 dana pritvora uključujući i oca male Vanje. Ministar policije u vanrednoj pres konferenciji koja je bila sinoć, zahvalio se srpskim kolegama, kolegama iz Bugarske koji su pomogli da Pančo bude uhapšen.

08:15

DA LI ĆE U MAKEDONIJI UVESTI SMRTNU KAZNU? Predsednica Makedonske asocijacije novinara UŽIVO: Nova otmica izazvala još veći STRAH

Svi koji su uhapšeni, naveo je, monstrumi su i maloumna lica. Naveo je da postoji prostrelna rana kod Vanje i da treba da se uvidi da li je od nje stradala ili se ugušila u vreći u kojoj su je oteli - prenela je Talevska.

Postoje određene indicije da se za ova dela uvede smrtna kazna. Talevska je istakla da u makedonskom zakonu ne postoji smrtna kazna, ali da postoji doživotni zatvor, naglasivši da je teško da će biti uvedena smrtna kazna.

- Minimalna kazna je deset godina zatvora, a maksimalna je doživotna. Postoji naređenje za istraživanje pet osoba. Od toga su četvorica izvršitelji. Oni se terete za kidnapovanje, otmicu, ubistvo na svirepi način, ubistvo iz koristoljublja, i ubistvo maloletnog lica. Sve mora da bude onako kako nalažu propisi - podsetila je Talevska.

U isto vreme, u opštini Karbinci u Severnoj Makedoniji desio se još jedan pokušaj otmice.

- Čovek je golfom pokušao da otme jednu devojčicu i momka turske nacionalnosti, pokušao je na silu da ih uvede u auto, ali oni su se uplašili, pobegli i obavestili direktorku... Ovo je izazvalo dodatan osećaj nervoze i nesigurnosti. Istaknuto je da će doneti posebne mere, kako bi se stanovništvo zaštitilo - rekla je Talevska.

Kurir.rs/T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:29

PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!

Bonus video:

08:15

DA LI ĆE U MAKEDONIJI UVESTI SMRTNU KAZNU? Predsednica Makedonske asocijacije novinara UŽIVO: Nova otmica izazvala još veći STRAH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track