OTAC POMAGAO I U OTMICI DRUGE ĆERKE? Vanja kobnog dana krenula sama u školu iako je trebalo da ide sa SESTROM, majka otkrila ZAŠTO
Foto: Printscreen/Facebook

ŠOKANTNE TEORIJE U MAKEDONSKIM MEDIJIMA

OTAC POMAGAO I U OTMICI DRUGE ĆERKE? Vanja kobnog dana krenula sama u školu iako je trebalo da ide sa SESTROM, majka otkrila ZAŠTO

Severna Makedonija -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije i tužilaštvo otkrili su još šokantnih detalje o jezivim ubistvima male Vanje Đorčevske (14) i Pančeta Žežovskog (74) koja su potresla državu i region.

Već je poznato da su osumnjičeni u ulazu njene zgrade zgrabili 14-godišnju Vanju Đorčevsku. Vezali su je i stavili u torbu, a zatim se odvezli vozilom marke "sitroen" koje su prethodno oteli od ubijenog Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Kako je rekao Oliver Spasovski, ministar policije Severne Makedonije, glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo je informaciju o kretanju maloletne devojčice dobio direktno od njenog oca Aleksandra, koji se takođe nalazi u pritvoru zajedno sa ostalim osumnjičenima.

Odavde se, kako tvrdi glamur.mk postavlja pitanje da li je otac znao da će Vanjina sestra sama ići u školu, pa je to preneo prvoosumnjičenom, a on je potom organizovao ostatak grupe da iskoristi trenutak kada je ona sama. Ali, ostalo je nejasno, prenosi ovaj portal, da li su osumnjičeni nameravali da otmu i Vanjinu sestru, sa kojom ona ide u školu.

Kako je majka ranije otkrila medijima, Vanja je tog dana išla sama u školu jer je njena sestra izostala sa prvog časa. Iz informacija koje je dala "Slobodnom pečatu" dok je policija još tragala za njenom ćerkom, zna se da ona i njena sestra obično idu zajedno u školu, ali je ona propustila prvi čas i ostala kod kuće, a Vanja je otišla sama.

Vanja Đorčevska, nestala, Interpol, potraga
foto: Interpol Printscreen

Osim toga, prema Spasovskom, automobil kojim je Vanja oteta tek su počeli da voze kada su se spremali da počine ovo gnusno delo, a pre toga je nekoliko dana bio skriven i nije korišćen.

Upravo ova informacija, piše glamur.mk ukazuje na to da su otmičari unapred isplanirali sve.

- Ako se dokaže da je Vanjina sestra znala da će izostati sa nastave uveče, u nedelju, što se obično dešava, malo je verovatno da bi otac dobio iste informacije u isto vreme. Vrlo je verovatno da nije ni znao da će Vanja tog dana sama ići u školu, kao što možda nije ni znao da će majka odmah biti obaveštena od razreda da Vanja nije došla na čas, što se i dogodilo. U oba slučaja sumnja se da Vanja nije bila jedina meta osumnjičeni - prenosi ovaj portal.

- Vanja nije bila žrtva maltretiranja. Nismo imali prekinute porodične odnose i naša porodica nema neprijatelja. Saznala sam da je nestala kada su mi iz razreda rekli da nije stigla u školu ujutru, jer nije uobičajeno da ne dolazi a da nisam nikoga obavestila o tome. Obično ide u školu sa sestrom, ali ona je propustila prvi čas i ostala kod kuće, a Vanja je išla sama u školu - rekla je majka.

Aleksandar Đorčevski
Aleksandar Đorčevskifoto: Printskrin/Facebook

Podsetimo, Vanja je kidnapovana 27. novembra oko 7.20 ujutru, kada je otišla od kuće i krenula u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, u strogom centru grada, a posle nekoliko sati je ubijena, na lokaciji u blizini Skoplja. Njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda, a nedaleko odatle pronađeno je i vozilo kojim je kidnapovana. Telo Vanje Đorčevske pronađeno je nakon što su osumnjičeni policiji priznali zločin.

Istakli su gde su sahranili devojčicu, ali i frizera iz Velesa, kome su prethodno oduzeli automobil. Kako je navedeno od prvobitnog saopštenja iz MUP-a, motiv je bio lični interes. Za ova dva stravična ubistva optuženo je pet osoba, među kojima je i otac devojčice.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

08:15

DA LI ĆE U MAKEDONIJI UVESTI SMRTNU KAZNU? Predsednica Makedonske asocijacije novinara UŽIVO: Nova otmica izazvala još veći STRAH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track