LJUPČOV VOZAČ OSTAJE U PRITVORU NAJMANJE 30 DANA! Pred saslušanje rekao novinarima GDE JE ODVEZAO MONSTRUMA!
Foto: Facebook

Istraga

LJUPČOV VOZAČ OSTAJE U PRITVORU NAJMANJE 30 DANA! Pred saslušanje rekao novinarima GDE JE ODVEZAO MONSTRUMA!

Severna Makedonija -

Stefanu Dimkovskom, osumnjičenom da je pomagao Ljupču Palevskom-Palču, koji ga je iz Beograda preko Bugarske prevozio u Tursku, posle ubistva Vanje Đorđevski i Pančeta Žežovskog iz Velesa, produžen je pritvor, saznaje „Skoplje1” iz sudskih izvora. Njemu je određen pritvor od najmanje 30 dana, prenosi Skopie1.mk..

Sudija Krivičnog suda smatra da može pobeći tokom istrage, ali i uticati na svedoke i lica koja imaju saznanja. Svedočio je pred sudijom nekoliko sati. I on i njegov advokat protivili su se toj meri.

Stefan Dimkovski
Stefan Dimkovski foto: printscreen Faceebook Skoplje1

Pre ulaska u sud, Dimkovski je na pitanje „Skopja1” rekao da se u ovom slučaju ne oseća krivim. Na pitanje da li bi ponovo vozio Palča kao i ranije, dodao je: „Odvezao sam ga u bolnicu”.

Dimkovski je vozio Palčo na relaciji Beograd-Bugarska-Turska, pa se vratio u Makedoniju. Uhapšen je na granici.

. Podsetimo, sve je počelo 27. novembra u Skoplju kada je majka Vanje Đorčevski prijavila nestanak ćerke koja je krenula u školu, ali nije do nje i stigla. Makedonska policija tragala je skoro nedelju dana, kada su pretraživani napušteni objekti i manastiri, korito reke Vardar, pregledano je na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera.

Ubijena devojčica Vanja Đorčevska
Ubijena devojčica Vanja Đorčevska foto: printscreen MUP Severne Makedonije, Shutterstock

Policija je u predgrađu Skoplja u nedelju pronašla zakopano Vanjino telo, a nešto dalje kod Velesa i ubijenog frizera Pančea Žežovskog (74) čiji je auto ukraden i korišćen za otmicu tinejdžerke.

Veoma brzo saopšteno je da su tri osobe uhapšene, da je ubica i vođa Ljupčo Palevski Palčo, poznat i kao kontroverzni desničarski političar, koji je označen kao glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje, a uhapšen je u Turskoj. Policija je objavila i najšokantniju informaciju da je u zločin bio uključen i Vanjin otac koji je takođe uhapšen, pod optužbom da je tipovao ćerku.

Prvooptuženi za ubistvo... Ljupčo Palevski
Prvooptuženi za ubistvo... Ljupčo Palevski foto: Makedonska Policija

Inače, Ljupčo Palevski, lokalni ultradesničarki političar, je i, kako makedonski mediji pišu, bivši građevinski mogul, bivši predsednik gradske organizacije SDSM u Skoplju, vlasnik nedeljnika Start, politički aktivista, autor podkasta i osnivač stranke Pravo.

Palevski je uhapšen po međunarodnoj poternici za istragu krivičnih dela kidnapovanja i ubistva po nalogu javnog tužilaštva u Skoplju i gotovo je sigurno da će teško izaći iz zatvora. Za svih pet osoba osumnjičenih za otmicu i ubistvo Vanje Đorđevske (14) Krivični sud u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana.

(Skopje1)

Bonus video:

04:57

UČITELJICA OTKRILA ŠTA JE VANJA PISALA O OCU U PISMENOM ZADATKU! Nedić: Osumnjičeni imao debeo dosije, ali nije tip ubice?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja