ODBROJAVANJE

BEZ BJELICE NA ANGOLU Đorđević: Srbija ispred Amerike? Pa molim vas (KURIR TV)

SP KINA -

Košarkaška reprezentacija Srbije startuje na Mundobasketu u Kini utakmicom sa Angolom u subotu u 9.30.

Specijalni izveštači Kurira iz Kine: Predrag Gajić i Dado Đilas

Nema mnogo filozofije pred meč u prevrućem i prevlažnom Fušanu, niko ne razmišlja o bilo kakvoj vrsti iznenađenja, čak i kada je poznato da neće igrati Nemanja Bjelica zbog lakše upale ciste kod kolena.

Otud i interesovanje stranih novinara za jednu drugu temu - šta selektor Aleksandar Đorđević misli o najnovijem FIBA renkingu koji je Srbiju postavio na prvo mesto, pomalo neočekivano ispred Amerikanaca. Dakle, jasno se aludira na zlato.

1 / 31 Foto: Dado Đilas

- Pa molim vas... - počeo je odgovor Đorđević sa karakterističnim izrazom na licu i nastavio:

- Mi sve vreme čitamo sve te razne stvari, mi znamo koliko je sve ovo teško. Svi vide krajnji produkut, to je utakmica na Svetskom prvenstvu, a koliko je samo teško stići dovde. Sve znate kakve smo ekipe imali, kakve smo rokade pravili. Zato respektujemo svaku utakmicu. Svi ti treninzi, sva predviđanja... Nas to ne interesuje, ja znam kvalitet mnogih reprezentacija. Pa Australija je pobedila Amerikance...

Đorđević ne smatra da se krug favorita za finale sveo samo na dva imena.

- Mnogi timovi će jurišati na medalju, i imaju apsolutno pravo na to. Nemojte da mislite da smo tu samo mi. Svega smo toga svesni. Mirno, pametno, polako - zaključio je Aleksandar Đorđević.

(Kurir.rs/Kuirr sport, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track