SP U KINI

SRPSKI KOŠARKAŠI JEDNOGLASNI POSLE FILIPINA: Za nas tek sada počinje Svetsko prvenstvo! (KURIR TV)

SP KINA -

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Filipina 126:67 (28:13, 34:22, 37:13, 27:19) u Fošanu u drugom meču na Svetskom prvenstvu u Kini.

Košarkaši Srbije zabeležili su još jednu laku i ubedljivu pobedu, u kojoj su još jednom demonstrirali košgetesko umeće, ubacivši rekordnih 126 poena u dosadašnjem delu SP, uz čak 74 procenata šuta iz igre.

Razlika kojom je Srbija pobedila Filipine je osma najveća u istoriji SP, za šta je zaslužno 12 trojki iz 22 pokušaja i čak 37 asistencija.

Svoje prve utiske posle meča novinarima su izneli Miroslav Rqaduljica i Bogdan Bogdanović.

foto: Dado Đilas

Bogdan je posle meča istakao kako je veoma zadovolja pokazanim.

- Ušli smo ozbiljno od početka, napravili tu prednost na startu i posle održavali - kratko je, na početku, prokomentarisao pobedu od 59 poena razlike.

Da li ste gledali Italijane protiv Angole?

- Gledali smo prvu četvrtinu. Ali, igrali smo protiv njih dvaput, znamo se. Za nas sad počinje turnir, realno.

Sada su kompletirani?

- Sigurno da su se digli. Kada dođu svi igrači u tim, to dosta bolje izgleda. Imaju jako kvalitetnu ekipu. Treba da ih mnogo ozbiljno shvatimo, a ne olako jer smo, eto, lako dobili obe utakmice. U drugoj baš i ne, jer su se vratili sa 15, 18 razlike, i tu su pokazali kvalitet.

Bjelica se vratio posle pauze, koliko će to značiti?

- Ne bi valjalo da smo bez njega ostali. Izuzetno je bitan... Svako je bitan, eto i Gagi i Teo su bitni, ali su se povredili. Sa Bjelicom smo imali sreće, dobro je, naravno da smo srećni što se vratio.

foto: Dado Đilas

Odakle preti najveća opasnost kod Italije?

- Galinari, Belineli... Heket, imao je odličnu sezonu... Datome. Oni su mnogo nezgodni napadački, mi smo dosta jači na centrima i treba da igramo našu igru.

Kako ti se čini podrška koju imate na tribinama?

- Mislim da polako prisvajamo te navijače iz Kine, ne verujem da nas ima ovoliko u Kini! (smeh) Šalim se, viđamo naše, srećemo u hotelu, sjajno je imati podršku i ovde! - zaključio je Bogdanović, koji nije krio iznenađenje fantastičnom podrškom u Fošanu.

Raduljica je bio zadovoljan time što su "orlovi" mogli dosta toga novog da isprobaju u zvaničnoj utakmici.

foto: Dado Đilas

"Probali smo razne varijante koje će nam u nastavku pomoći. Nismo imali previše prilike da se spremamo u ovim sastavima, jer smo imali problema sa povredama. Ovo je izgledalo poprilično dobro, videćemo kada dođu malo bolje ekipe od Filipina. Svaka čast njima, ali zna se ko je Srbija i kako mi igramo", kazao je Raduljica posle meča.

Centar Srbije je istakao da "orlovi" neće pasti pod euforiju posle dve ubedljive pobede.

"Ovo je bilo samo zagrevanje. Mi smo spremni i fokusirani, ne potpadamo pod euforiju. Dve utakmice, mnogo razlike - to nas ne dira - imamo svoj put i tako ćemo nastaviti da igramo".

On se nije složio da je utakmica bila "revijalna".

"Svako to voli, zato i igramo košarku. Znamo koji je recept za te utakmice, a to nije da izgorimo u iščekivanju. Ne bih se složio da je utakmica bila revijalna utakmica, već dobra trening utakmica, ali jedva čekamo naredne", zaključio je kapiten.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track