SPECIJALCI UZ ORLOVE! Albanski provokatori brzo ZANEMELI zbog ŠEST timova nemačke policije! Mere bezbednosti su BRUTALNE!
Foto: Nemanja Nikolić

zaštita

SPECIJALCI UZ ORLOVE! Albanski provokatori brzo ZANEMELI zbog ŠEST timova nemačke policije! Mere bezbednosti su BRUTALNE!

Fudbal -
EURO 2024, Specijalni dopisnici, Miloš Bjelinić, Nemanja Nikolić
foto: Kurir

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je juče u Augzburg, nemački gradić od 350.000 stanovnika, koji će da bude baza "orlova" tokom EURO. Dolazak je protekao mirno, a glavni utisak su velike mere obezbeđenja koje su pratile kompletnu situaciju.

Nemački specijalci patrolirali su još sat vremena pre dolaska ekspedicije Srbije u ulici kod hotela Maksimilajan kako bi bili sigurni da nema nikakvih opasnosti. U jednom momentu, kada je došao autobus Srbije, tu je bilo i čak šest policijskih timova! To jasno govori koliko Nemci ništa ne prepuštaju slučaju i koliko žele da ovo veliko takmičenje prođe bez incidenata.

Navijači Srbije
foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

Naš državni tim smešten je u centru grada, ali to ne znači da će imati bilo kakve "buke" ili problema te vrste. U Augzburgu posle 20 časova malo koga možete videti na ulicama, a gotovo da nema objekata koji su otvoreni u tom periodu. Tu je svega nekoliko kafića, dva restorana brze hrane i to je sve što radi u večernjim satima. Dakle, potpuni mir u ovom autentičnom nemačkom gradiću.

Albanci koji su se juče vozili pored hotela Srbije i puštali glasnu muziku uz provociranje pokazivanje "dvoglavog orla" uspeli su to da ponove u "tri kruga", ali ih posle toga nije bilo.

00:21

Skandal ispred hotela fudbalera Srbije u Azburgu, provokacije Albanaca

Verovatno je u tom slučaju došlo do dobronamerne "sugestije" lokalne policije da to ne radi, inače će doći u veliki problem, pa tako nismo imali prilike da ih ponovo vidimo posle toga kratkotrajnog kruženja oko hotela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track