OJ GORO: Pogledajte novi spot Bojane Nikolić

Etno muzika

OJ GORO: Pogledajte novi spot Bojane Nikolić

Stars -
Čitav spot je zapravo mini film i predstavlja istorijski period Srba pod Otomanskom imperijom, ali sama tematika je univerzalna i može oslikavati i savremeno doba

Etnomuzikolog i pevačica Bojana Nikolić objavila je svoj prvi spot za pesmu "Oj, goro".U realizaciji ovog visokobudžetnog spota učestvovalo je dvadeset ljudi. Reditelj spota je Daniel Vujević, produkcija DigitalVision, supervizor kostima je Milorad Zagorac, šminka i maska Bojana Todorović, organizacija i logistika ''Balkan Culture Heritage''.

Snimanje se realizovalo na samom rubu Srbije, u selu Zaovine, na Tari. Podršku za realizaciju spota dali su Sportsko-turisticki centar Bajina Basta i Hotel ''Nacionalni park''.

Čitav spot je zapravo mini film i predstavlja istorijski period Srba pod Otomanskom imperijom, ali sama tematika je univerzalna i može oslikavati i savremeno doba. Ovo je prvi ovakav spot u našoj zemlji urađen za tradicionalnu pesmu koja je otpevana a cappella, odnosno bez instrumentalne pratnje.

Numera je sa istoimenog albuma koji je objavljen prošle godine. Do kraja tekuće godine očekuje se još jedno izdanje Bojane Nikolić, na kome će se naći srpske tradicionalne pesme, za koji je dobila podršku od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Bojana Nikolić je završila master studije katedre za etnomuzikologiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, trenutno je na doktorskim studijama.

Saradjivala je sa brojnim eminentnim muzičarima i grupama u našoj zemlji i inostranstvu. Nastupala je na preko dvestapedeset koncerta u gotovo trideset zemalja sveta. Aktivno se bavi očuvanjem kulturnog nasleđa Srba i drugih naroda Balkana.

Njena glavna sfera interesovanja su vokalne tehnike i stilovi pevanja sa čitavog Balkana. Veoma je aktivna i kao vokalni pedagog i predavač u Školi srpskog i balkanskog tradicionalnog pevanja, kao i na brojnim radionicama zemlji i inostranstvu o umeću, tehnikama i stilovima pevanja.

http://www.youtube.com/watch?v=n9VLK_hI5fo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track