Ognjen Begenišić: Muzika me izvukla iz pakla droge

Sedam godina bez igle

Ognjen Begenišić: Muzika me izvukla iz pakla droge

Stars -
Narkotike sam počeo da uzimam početkom srednje škole. U početku je to bila trava, tablete u kombinaciji s alkoholom. Nisam ni trepnuo, a bio sam navučen na heroin

Poroci su davna prošlost.Ognjen Begenišić iz Foče, takmičar u „X faktoru“, šou-programu koji u Srbiji realizuje produkcija MBK, za sebe kaže da je rok superstar, a zahvaljujući ljubavi prema muzici, uspeo je da se spase od teškog poroka. Ovaj talentovani mladić godinama se drogirao, a nakon uspešnog lečenja u Crnoj Reci, već sedam godina vodi normalan život, kao muzičar i student defektologije.U prvom krugu najpopularnijeg pevačkog šoua, u kojem se predstavio sa svojom novom pesmom „Jedina ljubavi“, za koju je snimio i spot, dobio je „da“ od sva četiri člana žirija.- Sredina u kojoj živim dugo me nije prihvatala i priznavala kao muzičara, iako snimam pesme i pevam po kafićima. To me je tištilo, zato sam se, između ostalog, prijavio za „X faktor“, da dokažem svima da znam da pevam i da vredim, da svi uvide da je muzika moj život i da me održava u životu - kaže Ognjen za Kurir.Bivši narkoman priča kako je upao u začarani krug.Navučen na heroin- Drogu sam počeo da konzumiram veoma rano, početkom srednje škole. Ispočetka je to bila trava, tablete u kombinaciji s alkoholom... Nisam ni trepnuo, a već sam bio navučen na heroin! Uzimao sam ga četiri godine. Postojali su periodi kada bih ga ušmrkavao, pa sam prešao na iglu, pa se skinuo na mesec-dva, pa opet u začarani krug. Roditelji su me svuda vodili, kod raznih doktora, hipnotizera, nadrilekara, ali ništa nije pomagalo.Spas u Crnoj ReciOvaj talentovani mladić priseća se kako mu je jednog dana baka, kao neki božji znak, dala isečak iz novina o duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka.- Odmah sam znao da je to rešenje! U centru sam proveo godinu dana. Nije mi bilo lako zbog psihofizičkog stanja u kojem sam se nalazio, ali čim sam iole mogao da razmišljam, rekao sam sebi - nema više heroina, ni za vikend, ni za rođendan, ni za praznike, nikad! - kaže on i naglašava:- Tih godinu dana molio sam se Bogu, išao u crkvu, postio, prvi put ispovedio, pokajao, pričestio. Svog duhovnika, oca Branislava, smatram drugim ocem. Da nije njega, danas me ne bi bilo! Bio bih nekoliko metara pod zemljom, gde se nalaze i neki moji drugovi, koje nikad neću zaboraviti i prežaliti - kaže na kraju Ognjen.

Rehabilitacija... Ognjen Begenišić sa Branislavom Peranovićem u Crnoj Reci
Rehabilitacija... Ognjen Begenišić sa Branislavom Peranovićem u Crnoj Reci

Slična sudbinaKRIS OTKRIO DA SE DROGIRAOKris Rene, đubretar, koji je u prvoj sezoni američkog „X faktora“ osvojio treće mesto, priznao da je bivši narkoman.- Ne znam zašto sam se drogirao. Kad sam hteo da prestanem, nisam mogao. Onda me je lupila realnost - umalo nisam poginuo u udesu. Kad sam bio suočen sa smrću, uplašio sam se za svoju porodicu i sve mi se odigralo pred očima. Tada sam morao da izaberem - ili ću prestati da se drogiram, ili ću umreti. Izabrao sam da živim.

Iz ringa na scenuULTIMAT-FAJTER U „X FAKTORU“!U novoj epizodi „X faktora“, koja je na programu večeras u 21.15 na TV Pink, naći će se i sportista Željko Sarić. Široj javnosti poznat je po nemilosrdnim borbama u ringu, a sad je poželeo da pokaže i svoj pevački talenat. Iz izvora bliskog produkciji saznajemo da je na audiciju došao u pratnji mame, a publici i žiriju se predstavio domaćom kompozicijom. Da li je ovaj ultimat-fajter osvojio srca strogog žirija, kao i kakvi su bili njihovi komentari nakon Sarićevog nastupa, videćemo večeras na TV Pink.

Željko Sarić, ultimat-fajter
Željko Sarić, ultimat-fajter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track