NOVA SERIJA: Za „Silu“ dali više od milion evra

NAJBOLJA: Pink otkupio najuspešniju tursku seriju

NOVA SERIJA: Za „Silu“ dali više od milion evra

Stars -
Željku Mitroviću pomogli i sponzori, koji su u ovoj sagi o devojci čija se sudbina menja kad je na silu udaju za poglavara plemena prepoznali budući veliki hit
1 / 8

Ona će ispuniti vaše domove u hladnim danima.Televizija Pink uskoro počinje sa emitovanjem „Sile“, reditelja i autora Gula Oguza, koja je postigla najbolje rezultate gledanosti kako u svojoj zemlji, tako i u ostalim državama u kojima je emitovana. Bolja od „Asi“Budući da je proglašena najuspešnijom turskom serijom svih vremena, njena cena nije sitnica. Kako Kurir saznaje, Željko Mitrović je morao da iskešira više od milion evra za kupovinu celokupnog serijala, ali su mu u tome pomogli sponzori, koji su u ovoj interesantnoj sagi prepoznali budući veliki hit.Primera radi, nepobitni podaci pokazuju da je serija u Turskoj emitovana 2007. i 2008. na ATV u isto vreme kad se na konkurentskoj televiziji emitovala „Asi“, koju je potukla u gledanosti. Rezultati iz Hrvatske pokazuju da je početkom ove godine, kada se prikazivala u isto vreme kad i nova sezona „Sulejmana Veličanstvenog“, odnela ubedljivu pobedu u tom duelu. „Sila“ je imala u proseku 36 odsto šer na TV Nova, dok je „Sulejman“ imao 19 odsto na RTL.Razmena mladenacaVeoma dobre rezultate serija je postigla i u Grčkoj i Slovačkoj, a osim u Srbiji, ovih dana počinje istovremeno da se prikazuje u Bosni i Hercegovini na Pink BH, u Makedoniji na Sitelu i Crnoj Gori na Pink M.Radnja ove živopisne priče dešava se u Mardinu, gradu u jugoistočnoj Turskoj koji je poznat po arapskoj arhitekturi. Silu je sudbina, kad je imala tri godine, otrgnula od doma i porodice i odvela u Istanbul. Iako su Silini koreni na istoku, ona je odgajana u modernom zapadnom svetu. Pojam „razmena mladenaca“, s kojim se Sila nikad ranije nije susrela, u potpunosti menja tok njenog života. Da bi spasla život brata, na silu je udaju za poglavara plemena Borana. Ona u ogromnoj kući postaje zarobljenica nepoznatih pravila. Iz dana u dan kuje planove za beg, a nije svesna da je ono od čega zapravo pokušava pobeći bezgranična ljubav prema svom novog suprugu, agi Boranu.

Prepoznao kvalitet... Željko Mitrović
Prepoznao kvalitet... Željko Mitrović

VrhunskILICA POZNATA IZ TURSKIH SERIJANaslovnu rolu tumači prelepa Džansu Dere, koju znamo iz serije „Ezel“. Glavnu mušku ulogu igra najbolji turski model 2001. godine i glumac Mehmet Akif Alakurt. U seriji se pojavljuju i glumci koji su domaćoj publici poznati iz serija „Kad lišće pada“, „Plač violine“ i „Šeherezada“.ZavodnicaSILA BILA U VEZI SA EZELOM I SULEJMANOMDžansu Dere važi za najlepšu, ali i najplaćeniju tursku glumicu s honorarom od 30.000 evra po epizodi. Tokom snimanja serije „Ezel“ turski mediji su je dovodili u vezu s Kenanom Imirzaliogluom, koji je tumačio Ezela. Međutim, oboje su demantovali da postoji ljubav između njih, ali gledaoci im nisu u potpunosti poverovali. Slično je bilo i s Halitom Ergenčom tokom snimanja „Sulejmana“, kada je zbog medijskih napisa njegov brak bio doveden u pitanje.

http://www.youtube.com/watch?v=-HUmzcPONaI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track