HUMANO: Viki Miljković dala poklone Dunjićima

Dobrotvorka pomaže ugroženoj porodici

HUMANO: Viki Miljković dala poklone Dunjićima

Stars -
Miljkovićeva na Pešteru posetila Slađanu i njene četiri ćerke, koje u trošnoj kući tuguju za nedavno nastradalim Miodragom

Steglo joj se grlo.Viki Miljković ispunila je obećanje i po izuzetno hladnom vremenu posetila je porodicu Dunjić na Pešteru. Ona je pokrenula humanitarnu akciju kako bi se pomoglo Slađani, koja je ostala sama u trošnoj kući sa četiri ćerkice nakon što je pre mesec dana Miodrag izgubio život, kad se traktor u kojem je bio s rođakom strmoglavio niz padinu.- Iako smo zbog leda na neprohodnom putu imali problema da stignemo u zabačeno selo Banovica, moja sreća je neizmerna. Kad sam i lično upoznala te ljude, njihova priča me je još više dirnula, a moja obaveza da im pomognem je sve veća. Potrudila sam se da deca ne ostanu gladna, a da Slađana više ne pere na ruke - tu je sad veš-mašina. Preko sjajnih humanitaraca iz Novog Pazara i Hida Muratovića nastaviću da šaljem pomoć, a uskoro ću poslati i novogodišnje poklone i sve ono što im je potrebno - rekla je Viki. Dok je sedela sa Slađanom i dečicom i slušala ih, suze su joj tekle lice.- Zaplakala sam nekoliko puta, ali sam okretala glavu da ih još više ne rastužujem. Slađana sad više nikog nema. Ni roditelje, ni bliske rođake, ni supruga... Sama je sa svoje četiri ćerke na Pešteru, odsečena od celog sveta.Pevačica ističe da je rešenje da lokalna samouprava Slađani dodeli zemljišto bliže civilizaciji.- Moliću ljude iz opštine Novi Pazar da Dunjićima daju parče zemlje koje je bliže nekoj školi i Domu zdravlja. Za ostalo ću se ja pobrinuti. Organizovaću humanitarne koncerte, donatorske večere i animirati poslovne ljude. Izdvojiću i lična sredstva. Želim da već na proleće ova porodica reši brojne probleme, da deca imaju srećnije detinjstvo, kad su već izgubila oca - naglasila je Viki.(M. D.)

UgljaninMINISTAR SE ZALOŽIO ZA DUNJIĆEPorodicu Dunjić juče je posetio i ministar Sulejman Ugljanin, zadužen za nerazvijena područja, koji je deci doneo poklone i najavio dopremanje plastenika na lokaciju gde će ubuduće živeti ova porodica nakon što im se reši stambeno pitanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track