SEKA ALEKSIĆ DOMAĆICA: Sama sam mesila česnicu!

Božićna trpeza

SEKA ALEKSIĆ DOMAĆICA: Sama sam mesila česnicu!

Stars -
Veljko je izvukao novčić, a ja sam izvukla parče drena. Poštujući običaje Veljko je, kao domaćin, otišao da zaseče badnjak, rekla je pevačica

Pevačica Seka Aleksić božićnu trpezu spremila je sama za svoju porodicu i prijatelje s kojima je podelila božićne radosti.

"Najluđu noć već godinama provodim na sceni, sa mojim fanovima, a dan Hristovog rođenja je rezervisan za dom, porodicu i najbliže prijatelje", rekla je Seka Aleksić.

"Otkad sam u ovom domu, česnicu uvek sama mesim. Položajnik nam je bio Lav, moj mali bratanac. Ove godine, kada smo lomili česnicu, Veljko je izvukao novčić, a ja sam izvukla parče drena. Poštujući običaje Veljko je, kao domaćin, otišao da zaseče badnjak", rekla je pevačica.

Aleksićeva je otkrila da je njenom suprugu Veljku najslađi ručak koji mu ona spremi.

Pripremanje božićne trpeze za mene predstavlja zadovoljstvo koje nikako ne bih mogla nekom drugom da prepustim. Mislim da je poznato da volim da provodim vreme u kuhinji, da pripremam specijalitete. Ženama mogu da pomažu spremačice, u restoranu može da bude izvrstan obrok, ali mom suprugu je najslađi ručak koji mu ja spremim. S obzirom na to da već dugo redovno vežbam, ne brinem zbog viška kalorija koje se tokom prazničnih dana unesu u organizam.

Seki Aleksić i Veljku u goste svakog Božića dođu porodica i prijatelji kako bi s njima podelili praznične radosti.

"Osim Veljkovih roditelja, moje majke, brata i njegove porodice, ugostili smo i kumove, najbliže prijatelje s kojima podelimo božićnu radost. Zadovoljna sam i zahvalna Bogu što mi je omogućio da imam ono što imam. Naravno, čovek uvek mora da ima i neke nove ciljeve i da se trudi da ih ostvari, ali njihovo ostvarenje je u Božjim rukama"m rekla je Aleksićeva.

Mama vam je islamske veroispovesti, a otac pravoslavac. Kako ste rasli s majkom, koja su sećanja na prvi Božić koji ste slavili?

Dete sam iz mešovitog braka i od detinjstva sam naučila da poštujem sve vere. Čovek da bi bio iskreni vernik i da bi umeo da ceni svoju veru, mora da poštuje i ostale. U Veljkovom i mom domu se, u skladu s tradicijom, obeležavaju i Božić i Uskrs i svi pravoslavni praznici. Radujem im se, kao što se radujem i kada s majkom obeležavam njene praznike, kao i s prijateljima koji su drugih veroispovesti. Praznici su prilika kada je porodica na okupu, kada su tu oko nas svi oni bliski i dragi ljudi, kada jedni drugima možemo da se posvetimo i zajedno uživamo u istinskim vrednostima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track