Antonija Šola: Nisam prevarila Čolu

Spor oko "Sve ti dadoh"

Antonija Šola: Nisam prevarila Čolu

Stars -
Hrvatska autorka Antonija Šola, optužena da je Zdravku Ćoliću dala pesmu koju je ranije poklonila makedonskom šoumenu Žaretu Berberu, tvrdi da je ispravno postupila

Pesmom "Što ti dadoh", čiji je tekst napisala Antonija Šola, Zdravko Čolić najavio je svoj četrnaesti album "Vatra i barut" i kada je pesma doživela svoj vrhunac, jedan makedonski portal "optužuje" hrvatsku autorku da je Čoli prodala pesmu, koju je pre više od dve godine, poklonila makedonskom šoumenu Žaretu Berberu, poznatom po svom učešću u "Survajveru" i "Farmi 5".

Naime, pre gotovo tri godine, Žare Berber je imao svoj TV šou "Koj te šiša" u kom je gost bila Antonija Šola. Tada je ona poklonila pesmu Žaretu, koju prema njihovim pisanjima sada on planira da snimi u drugačijem aranžmanu.Antinija Šola rekla je da spomenuta pesma nikada nije snimljena i da je ignorisana, što po njenom mišljenju znači da je osoba odustala od pesme.

"Kao autor nudim razne i mnoge pesme različitim izvođacima. Nejavljanje svakako znači da izvođač odustaje od pesme. Pesma ne može da stoji toliko vremena pogotovo ako je tražena i prepoznata. Njemu nije bila interesantna ni vredna dok je evo sada Čola nije snimio. On nije prepoznao pesmu i pesmu nije snimio što znači da je od nje odustao i pesma ide dalje. Pošto je pesma moja, mogu dozvoliti ili zabraniti njeno izvođenje i snimanje. Gospodin Žare se nikad nije javio tim povodom, a prošlo je već tri godine. Kao autor i vlasnik pesme odlučujem ko će je snimati. Predugo je stajala i zna se da pošto živim isključivo od autorskih prava da pesma ide onome kome pesma vredi i ko želi da je snimi. Da je bilo ko u pitanju, a da se ne javi povodom ponuđene pesme nekoliko meseci, pesma ide dalje", rekla je Antonija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track