VELIKA PREVARA: Vlado Georgiev duguje 20.000 evra za štampanje diska

Nije isplatio novac

VELIKA PREVARA: Vlado Georgiev duguje 20.000 evra za štampanje diska

Stars -
On bi kompenzaciju: Pevač kukao vlasnicima kompanije „Nelt“ da nema para i predložio im da im peva na nekoj njihovoj proslavi. Na kraju su prihvatili, ali ni to se još nije realizovalo

Nemam i neću da platim!Kako Kurir saznaje, Vlado Georgiev još nije izmirio svoja dugovanja prema firmi „Zmeks“, koja je štampala njegov poslednji album „Daljina“. Prema našim saznanjima, zakinuo ih je za 20.000 evra, a kad su pokušali da mu naplate, kukao je da nema ni dinara.Nelegalna izrada- Vlado je „Daljinu“ objavio krajem maja prošle godine u tiražu od 100.000 primeraka. Posao je poverio firmi „Zmeks“ s Košutnjaka, koju je u međuvremenu preuzela kompanija „Nelt“. Proizvodnja albuma koštala je oko 20.000 evra, a ni skoro devet meseci nakon obavljenog posla Georgiev nije isplatio dug - kaže izvor Kurira i dodaje:- „Zmeks“ u vreme štampanja „Daljine“ nije imao licencu za rad koju dodeljuje Zavod za intelektualnu svojinu, a na osnovu Zakona o proizvodnji optičkih diskova. Zatvorila ju je tržišna inspekcija 1. jula prošle godine, što znači da je Vladin disk proizveden ilegalno! Kasnije je tu firmu kupila kompanija „Nelt“ i sada sve funkcioniše bez problema.Međutim, ni novi menadžment nije uspeo da naplati zaostala potraživanja od Georgieva.- Vlado je novim vlasnicima kukao kako nema para da isplati dug. Molio ih je da, umesto da im donese lovu, odradi nastup na nekoj njihovoj proslavi. Na kraju su morali da prihvate njegovu ponudu jer su shvatili da od isplate neće biti ništa, ali ni to se još nije realizovalo - zaključuje naš sagovornik.Loša prodajaTreći studijski album Vlade Georgieva, kao što je Kurir već pisao, prodaje se loše. Krivica što ga publika nije prihvatila treba tražiti u izuzetno visokoj ceni i pesmama koje liče na neke ranije radove ovog kantautora.Kako bismo proverili saznanja kojima raspolažemo, uputili smo zvaničan mejl kompaniji „Nelt“, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor, a ni Georgiev nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Sporni disk... Geogriev vešt da zakine za lovu
Sporni disk... Geogriev vešt da zakine za lovu

SveznalicaSAM SEBI PRATEĆI VOKALVlado Georgiev se razume u mnogo toga, tako da je na svom aktuelnom izdanju veći deo posla uradio sam. Pevao glavne i prateće vokale, svirao klavijature i udaraljke, radio miks i mastering, kompletnu produkciju, čak i dizajn omota. Kako je krenulo, na sledećem će i sam sebe slikati samo da nikome ništa ne mora da plati.

NE PROPUSTITE

ALAV NA NOVAC: Vlado Georgiev varao Sokoj kako bi uzeo više para!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track