Najnovije vesti

Ispovest ćerke Miše Kovača: Kako me je otac lečio od narkomanije
Foto: Printscreen

Dramatično

Ispovest ćerke Miše Kovača: Kako me je otac lečio od narkomanije

Stars
00:00h
Ivana je, nakon smrti brata, počela da se drogira, a kada su to uočili njeni roditelji poslali su je u komunu u Čiovu

Ćerka velikog dalmatinskog pevača Miše Kovača, Ivana je u velikom intervjuu za hrvatske medije otkrila kako se izvukla iz pakla droge.

Ivana je nastupila sa ocem na rasprodatim koncertima u dvorani Vatrolava Lisinskog u Zagrebu uz euforično raspoloženje publike. Odrasla je kao najmlađe dete u porodici slavnog pevača i bivše Miss Jugoslavije, Anite Baturine. Brat Edi je tragično poginuo za vreme rata u bivšoj Jugoslaviji, a Mišo je tonuo u depresiju.

On je 1999. godine pokušao samoubistvo hicem u srce. Ivana je tada počela da se drogira. Majka Anita prva je primetila da s Ivanom nešto nije u redu, a onda su se angažovali današnja supruga Miše Kovača, Lidija i njen otac. Mišo je Ivanu odmah odveo u bolnicu, a zatim naterao u komunu na Čiovu. Danas Ivana o tome samo kratko kaže:

"Izvukla sam se, ali nije bilo nimalo lako. Rekla bih da je zapravo strah od povratka u komunu bio presudan".

Ivana je u komuni provela dve godine. Uprkos pravilima komune da štićenici s roditeljima mogu komunicirati samo dva puta godišnje, Mišo je svaki dan zvao telefonom i rtaspitivao se za nju. Ivana se seća svog spokojnog i srećnog detinjstva, kada su gosti njihove kuće bili veliki umetnici iz regiona.

"U našu kuću su dolazili i Đorđe Novković i Boris Dvornik i Doris Dragović, Miljenko Smoje, sestre Barudžije i Zdravko Čolić, pa Džiboni, Daleka obala... Ma cela tadašnja glumačka i muzička scena. Znalo je biti stvarno divno", kaže Ivana.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...