ŽELJKO JOKSIMOVIĆ ODUŠEVIO TURKE: Srce je htelo da mi iskoči!

Turska uživala

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ ODUŠEVIO TURKE: Srce je htelo da mi iskoči!

Stars -
Dugo sam ovo sanjao i taj san je postao najzad java. Verujem da su svi uživali i nadam se da će i publika u Srbiji uskoro čuti ovu baštu balkanskih zvukova u posebnom pakovanju, poručio je Željko

Maestralno veče sa potpisom Željka Joksimovića u prepunoj dvorani prestižnog dvorane Zorlu u Istanbulu i novi veliki uspeh srpskog kompozitora i muzičkog maestra.

Svetska premijera projekta "Balkan bazar" Željka Joksimovića doživelaje ovacije i ispunila i najsmelija očekivanja uglednih gostiju upublici, autora i njegovog Ad Hok Orkestra. Joksimović je još jednom potvrdio epitet

kompozitorske mega zvezde u Evropi i to baš u gradu gde se Stari kontinet dodiruje sa azijskim. Rapsodija različitih zvukova sa Balkana u kombinaciji sa Željkovim dobro poznatim kompozicijama, kao i filmskom i pozorišnom muzikom u novim aranžmanimao stavila je prisutne bez daha. Tražio se bis više posle dva, aplauz dugo nije mogao da stane...

"Hvala svima, mislim da sam jedan od najsrećnijih ljudi na svetu u ovom trenutku", izjavio je Joksimović odmah posle koncerta.

"Dugo sam ovo sanjao i taj san je postao najzad java. Verujem da su svi uživali i nadam se da će i publika u Srbiji uskoro čuti ovu baštu balkanskih zvukova u posebnom pakovanju".

Koncert u trajanju od dva sata bez pauze počeo je i završio se sačuvenom pesmom "Lane moje" sa kojom je Željko upravo u Istanbulu pretačno 10 godina osvojio drugo mesto na Pesmi Evrovizije. U novim aranžmanima nizale su se tradicionalna muzika, evrovizijske i druge Željkove kompozicije, potom pesme Jelene Tomasević.

Specijalna gošća na koncertu bila je Emina Jahović Sandal koja je nakoncertu bila zajedno sa suprugom Mustafom i bratom Mirsadom. U publici je bila i Željkova supruga Jovana Jankovic kao i praktičnoceo turski diplomatski kor. Konzul u ambasadi Srbije gospodin Zoran Stanković, konzul Bosne i Hercegovine kao i Ataše za kulturu u ambasadi Holandije u Turskoj čestitali su Joksimovicu u bek stejdžu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track