OPROŠTAJ OD LEPOG BORE: Porodica i najbliži prijatelji na sahrani basiste Slatkog greha
Foto: KURIR

Poslednji pozdrav

OPROŠTAJ OD LEPOG BORE: Porodica i najbliži prijatelji na sahrani basiste Slatkog greha

Stars -
Dušan Trifunčević sahranjen je na Novom groblju u Novom Sadu, a od muzičara su se oprostili i mnogobrojni prijatelji. Lepa Brena i Saša Popović teško podneli njegovu smrt
1 / 17 Foto: KURIR

NOVI SAD - Bio je „plemeniti div“, za kojim mnogi tuguju.

Dušan Trifunčević, simpatični debeljko koji je na teritoriji bivše Jugoslavije znan kao Lepi Bora, basista Breninog Slatkog greha, u četvrtak je sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Muzičar, koji je u utorak preminuo u 64. godini, posle niza težih zdravstvenih problema, iza sebe je ostavio suprugu, dve ćerke i unuka, kojem se toliko radovao, a nije ga dočekao, jer se dečak, koji će najverovatnije poneti dedino ime, rodio dva dana nakon njegove smrti.

Borinom poslednjem ispraćaju prisustvovalo je mnogo ljudi pošto je za života stekao brojne prijatelje. Pre ukopa nije održano opelo jer po želji porodice pop nije pozvan.

Dirljiv govor održao je jedan muzičarev prijatelj, koji ga je opisao kao dobrog čoveka. Skrhane od bola, kraj sanduka su stajale njegova supruga Svetlana i ćerka Jovana, dok je starija Milica u porodilištu.

Poslednji put od kolege su se oprostili i Lepa Brena, Saša Popović i svi ostali članovi Slatkog greha: Mia, Žika, Zoran i Frenki, kao i brojni rođaci i prijatelji.

Brenu i Sašu veoma je potresla Borina smrt. Dok pevačica nije mogla da zadrži suze, Popović je jedva stajao na nogama.

- Svi smo šokirani! Uvek mi je govorio da je dobro i da vodi računa o zdravlju. U poslednje vreme se nije javljao, znam da je bio nekoliko puta u „Grandu“. Mislila sam da bi mi javio ako bi mu bilo šta zatrebalo. Neočekivano nas je napustio!

Pričala sam s njegovim lekarom i on mi je sve objasnio. Bora nije želeo da nas opterećuje svojim zdravljem da se mi ne bismo potresli i brinuli. Uvek ću ga pamtiti po dobrom - naglasila je Brena.

Popović je tokom sahrane bio zagledan u jednu tačku.- Nikad mi nije bilo teže. Bora je sa mnom svirao deset godina. Bio je dobar, pošten i divan čovek, koji nikada nikome ništa loše nije učinio. Uvek je bio veseo i raspoložen. Kako ga je nacija pamtila na sceni, takav je bio i van nje - kaže Popović.

Ožalošćeni... Lepa Brena s članovima Slatkog greha
Ožalošćeni... Lepa Brena s članovima Slatkog greha

Suze... Rodbina i prijatelji
Suze... Rodbina i prijatelji

Skrhana

SUPRUGA UMALO PALA U NESVEST

Supruga Lepog Bore Svetlana umalo se nije onesvestila tokom sahrane.

Njena ćerka Jovana i nekoliko prijateljica sve vreme su je držale podruku kako bi ostala na nogama. Ona je grumen zemlje umotala u maramicu i stavila ga u džep od jakne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track