Jelena Bačić Alimpić: Estrada me više ne zanima!

Karijera pisca na prvom mestu

Jelena Bačić Alimpić: Estrada me više ne zanima!

Stars -
Novinarka i jedna od najtraženijih voditeljki na našim prostorima, a sada i sve uspešnija književnica otkrila je da planira da se vrati na početak karijere, kada se bavila istraživačkim novinarstvom

Jelena Bačić Alimpić nedavno je objavila svoj treći roman "Poslednje proleće u Parizu", a prema statistici njene izavačke kuće, jedan je od najčitanijih pisaca u Srbiji. Takođe, Jelena je otkrila da je estrada više ne zanima.

Novinarka i jedna od najtraženijih voditeljki na našim prostorima, a sada i sve uspešnija književnica otkrila je da planira da se vrati na početak karijere."Što se tiče televizije, najverovatnije ću se vratiti na početak karijere kada sam radila dokumentarce i bavila se istraživačkim novinarstvom. Otkako sam otišla sa Pinka, dobila sam šest-sedam ponuda, ali sve su se oslanjale na ono što sam do sada radila. To je nešto čemu ne želim da se vraćam i to je jedan od razloga zbog kojeg sam otišla sa Pinka. Sada sam na prvo mesto stavila karijeru pisca", priča Jelena.

Nakon romana "Ringišpil" i "Pismo gospođe Vilme", voditeljka je pre nekoliko dana objavila i knjigu "Poslednje proleće u Parizu" za koju je u nekoliko navrata istakla da je njena najzrelija knjiga. "Stil pisanja je ostao isti, ali ovog puta je u pitanju drama sa elementima trilera. To je priča o sudbini emigranata iz carske Rusije, o mračnom svetu špijunaže, odanosti, idelogiji, laži i uhodama, demonima prošlosti..."

Zanimljivo je da na bilbordima, gde se najavljuje Jelenin novi roman, piše i "najčitaniji srpski pisac", na šta ona kaže: "To je napisala moja izdavačka kuća sa punim pokrićem. Otkad sam objavila prvu knjigu, po svim statističkim podacima sam najčitaniji savremeni pisac u Srbiji i zbog toga mi je beskrajno drago. Radujem se što su me čitaoci odabrali jer su mi oni najvažniji", kaže ona.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track