LOŠA IZ PLAVOG ORKESTRA: Koncert u Nišu nam dođe kao proslava godišnjice mature!

Nakon 20 godina

LOŠA IZ PLAVOG ORKESTRA: Koncert u Nišu nam dođe kao proslava godišnjice mature!

Stars -
Veoma nas raduje Niš. Za taj grad nas vezuju prve uspomene, još od juna 1985. godine. Iako nam je to bio drugi veliki koncert, kada nas je voditelj najavio, sve nas je oduševila reakcija publike, prisetio se frontmen Plavog orkestra

Saša Lošić Loša, frontmen jednog od najpopularnijih bendova Eks Ju scene kaže da ga posebne emocije vežu za Niš i da jedva čeka da posle dve decenije zasvira pred niškom publikom, kao i da žali jer nije nije snimio duet sa Šabanom Bajramovićem.

Legendarni sarajevski bend Plavi orkestar posle više od dve decenije vraća se u Niš za koncert u petak 6. juna na Letnjoj pozornici Niške tvrđave.

Njihov frontmen, prvi vokal Saša Lošić Loša jedva čekada se opet susretne sa publikom u Nišu, jer ga, kako kaže, za Niš vezuju lepe uspomene.

"Veoma nas raduje Niš. Za taj grad nas vezuju prve uspomene, još od juna 1985. godine. Iako nam je to bio drugi veliki koncert, kada nas je voditelj najavio, sve nas je oduševila reakcija publike. Kada smo čuli taj vrisak, znali smo da radimo nešto veliko. Bili smo mnogo uzbuđeni", priča u jednom dahu popularni Loša.

Pevač se prisetio i nekadašnjeg kafića Tramvaj u kome još uvek stoje fotografije Plavog orkestra. "Imam mnogo prijatelja dole u Nišu. Ovaj koncert nam nekako dođe kao proslava godišnjice mature", kaže pevač i dodaje da već neko vreme žele da sviraju u ovom gradu, ali da ranije nije bilo prilike.

Sarajlija, nekadašnji večiti neženja kaže da im je najemotivniji koncert bio u Beogradu. "Pre 4 godine, 2010. svirali smo u beogradskoj areni i to je stvarno bio veoma emotivan koncert. Međutim, najposećeniji koncert je bio na Bir Festu koji je organizovan na Hipodromu. Tada su organizatori došli kod nas veoma uzbuđeni rekavši nam da smo okupili oko 135.000 ljudi. Bili smo oduševljeni", priseća se uzbuđeno pevač Plavog orkestra.

Loša se prisetio početaka grupe Plavi orkestar. "Mi smo bili pankeri, pevali smo drugačiju muziku. Bili smo povučeni nekim drugim bendovima u to vreme. Kad smo napravili pesmu "Suada", shvatili smo da se publici baš dopada ta vrsta muzike i onda smo samo nastavili u tom stilu. Odrastali smo sa publikom", kaže Loša i dodaje da su tako pronašli svoj put i da su ljudi prepoznali njihovu iskrenost.

Autor kultnih pesma kao što su "Bolje biti pijan nego star", "Beograđanka", kaže da mu je nakon saradnje sa mnogo fenomenalnih pevača i pevačica, ostao u sećanju Šaban Bajramović.

"Šaban mi je ostao u srcu, zapamćen. Hteo sam da napravimo duet nas dvojica. Skaj Vikler je pisao tekst, a ja muziku. Tada sam radio muziku za seriju "Vratiće se rode". Kada je ušao u studio i otpevao pesmu "Lova" na moju muziku imao je tako neki čudan pogled, kao da se oprašta... To je bio jedan od njegovih poslednjih snimaka", priseća se Loša.

Podsetimo, pre dolaska u Niš, Plavi orkestar je tokom marta i aprila bio na uspešnoj severnoameričkoj turneji gde su osim ekskluzivnog koncerta za ograničen broj posetilaca u klubu "Florida" u Las Vegasu, svirali i u Solt Lejk Sitiju, Los Anđelesu, Sent Luisu, Čikagu, Njujorku i Torontu, a bend je početkom maja bio u Helsingborgu u Švedskoj.

Ulaznice za koncert Plavog orkestra 6. juna na Letnjoj pozornici Niške tvrđave koštaju samo 800 dinara! Mogu se naći preko mreže Eventim, kao i na prodajnom punktu u Obrenovićevoj ulici (ispred Vilin grada) u Nišu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track