Dragana Mirković: Potresena sam i veoma zabrinuta za moju Srbiju!
Foto: Damir Dervišagić

Pevačica poslala pomoć iz Beča

Dragana Mirković: Potresena sam i veoma zabrinuta za moju Srbiju!

Stars -
Pevačicin suprug Toni Bijelić dovezao u Srbiju dva kombija s hranom, vodom i garderobom, dok ona u Austriji prikuplja donacije
1 / 5 Foto: Kurir Štampano

Gde god bila, ona je uz svoj narod.Dragana Mirković više puta je dokazala svoju humanost. Pevačica koja je dosad mnogima pomogla i sad to čini. Iako već dugo živi u Beču, ne zaboravlja odakle potiče i nije zažmurila na najveću nesreću koja je pogodila Srbiju.

Obezbedili najosnovnije... Toni Bijelić
Obezbedili najosnovnije... Toni Bijelić

Dragana je sa svojim suprugom Tonijem Bijelićem u najkraćem roku spremila pomoć za osobe koje su zbog poplava evakuisane iz Obrenovca i drugih gradova. Toni je u subotu uveče stigao iz Beča s dva kombija puna hrane, vode, sredstva za higijenu, toalet-papira i ostalih neophodnih stvari, koje je prevezao do Beogradskog sajma, gde je jedan od smeštajnih centara.- Veoma smo potreseni i zabrinuti. Ovakvu katastrofu ne pamtim. Ovo je najmanje što smo mogli da uradimo. Sve ovo što se dešava je toliko tužno da više od toga ne znam šta da kažem - rekla nam je Dragana drhtavim glasom, pokušavajući da zaustavi suze.Pevačica je u stalnom kontaktu s familijom i prijateljima iz Srbije, a preko satelita prati sva dešavanja u zemlji. Angažovala je zaposlene na svojoj televiziji DM sat iz Požarevca da se priključe u izveštavanju i da apeluju na narod da pomognu ugroženima kojima je bujica odnela sve što su godinama sticali.

Kombiji napunjeni namirnicama i odećom
Kombiji napunjeni namirnicama i odećom

- Akciju smo počeli apelom za pomoć na televiziji DM sat pošto nas gledaju svuda u svetu. Kajron ide non-stop. Ljudi s televizije su na nogama i pomažu na sve načine. Toni je kupio potrebne stvari za ugrožene i dopremio ih je u Srbiju. Odvezao je vodu, ćebad, veš, čarape, stvari za ličnu higijenu. Ja sam ostala u Beču i dalje skupljam pomoć. Uvek sam tu da pomognem, ovo nije sve - poručila je folk zvezda i napomenula da je njena moralna obaveza da pomogne i Bosni jer je njen muž rodom odatle.

Uvek pri ruciPOMAŽE LJUDIMADragana Mirković za 30 godina karijere održala je veliki broj humanitarnih koncerata, a 2010. posle spektakla u Sava centru 30.000 evra donirala je osobama s invaliditetom. Pevala je u Kraljevu posle zemljotresa, pre više od decenije kupila je inkubator jednoj klinici u Beogradu, dala je prilog fondaciji „Toše Proeski“ i učestvovala u velikom broju humanitarnih akcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track