NINA ODGOVORILA ROMIMA: Nisam rasista, pogrešno su me shvatili!
Foto: Dragan Kadić

Uništena joj svadba

NINA ODGOVORILA ROMIMA: Nisam rasista, pogrešno su me shvatili!

Stars -
Pogrešno su me shvatili, nisam mislila ništa loše. Htela sam da kažem da je zloupotreba dece u te svrhe strašna, rekla je

Glumica Nina Janković, koja se prošle nedelja udala za svog dugogodišnjeg partnera Mateju Dičića, ali glamurozno venčanje mladoj glumici pokvarili su, kako je izjavila, Romi i novinari.

Jankovićeva je izjavila da su je Romi ispred crkve Sveti Marko spopadali i ometali njenoj sreći.

"Ispred crkve Sv. Marka, ima toliko Roma, koji toliko vuku ljude, da im ližu cipele, da žena baca bebu drugima, mislim, meni je to stvarno. Ja ne znam ko to treba i šta treba da se uradi. To stvarno deo koji ti remeti, uništava ti neke od najlepših trenutaka u životu", rekla je Nina.

Odmah posle njene izjave oglasilo se i "Humanitarna fondacija Radio Rom, koja je najoštrije osudila izjavu glumice Nine Janković izrečene u emisiji Glamur".

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

"Te leteće Rome ispred crkve, ne zanima ko se udaje, ne zanima ih nečija venčanica niti ko je mlada, oni nemaju ambiciju da nekome namerno pokvare svadbu, naprotiv Romi slove za zajednicu sklonu veselju i pesmi, ali položaj Roma danas nije nimalo veseo – od novca dobijenog ispred crkve hrane svoje porodice", pisalo je između ostalog u saopšetnju fondacije Radio Rom, zahtevajući da se glumica izvine.

Nina Jakovljević je izjavila da je pogrešno shvaćena i da je nije rasista.

"Pogrešno su me shvatili, nisam mislila ništa loše. Htela sam da kažem da je zloupotreba dece u te svrhe strašna. Ja nisam rasista niti bilo šta, stvarno", odgovara glumica Nina Janković, na oštru osudu javnosti zbog intervjua koji je dala, a u kom je rekla da su joj Romi ispred Crkve Svetog Marka "uništili jedan od najlepših trenutaka u životu".

"Nisam pozvala ni na kakav govor mržnje. Ništa nisam rekla iz zle namere, smatram da treba pomoći tim ljudima, a ne da se ne može hodati od njih. To nije lepo ponašanje. Pravite od gluposti senzaciju", izjavila je Nina.

http://www.youtube.com/watch?v=nH8X_0oWwNI

(EPK/24.sata.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track