SEKA LJUTA: Svedočiću protiv Grada Niša

Otkazan humanitarni koncert

SEKA LJUTA: Svedočiću protiv Grada Niša

Stars -
Svetlana Aleksić i organizatori njenog nastupa koji je bio zakazan za 3. jul na letnjoj pozornici tvrđave potražiće pravdu jer su pretrpeli materijalnu štetu

Pevačica Svetlana Aleksić pojaviće se uskoro kao svedok na suđenju između organizatora njenog humanitarnog koncerta u Nišu i čelnika te opštine koji su ga u poslednjem trenutku otkazali.Kako Kurir saznaje, ljudi koji su hteli da pruže podršku Sekinom humanitarnom radu pretrpeli su materijalne gubitke, budući da su već platili rasvetu i ozvučenje koje je trebalo da bude postavljeno na letnjoj pozorišnoj sceni Tvrđave 3. jula, kada je pevačica trebalo da peva.Pevačica je za Kurir poručila da će ceo slučaj završiti na sudu i da će se ona pojaviti kao svedok ukoliko to bude potrebno.- Prvo smo dobili rešenje da koncert može da se održi, a nakon nekoliko nedelja da ipak ne može. Nisam navikla ovako da sarađujem, žao mi je što sam imala najbolje namere, a to je da se pomogne ljudima kojima je pomoć neophodna. Organizatori su pretrpeli velike gubitke i oni će zbog toga tužiti Grad Niš, a ja ću se pojaviti kao svedok ako to bude potrebno - rekla je Seka.Da podsetimo, pevačici i ljudima iz njene organizacije nekoliko dana pred spektakl stiglo je poništenje rešenja o održavanju koncerta, a Seka je od načelnika uprave gradske opštine Crveni krst dobila obrazloženje u kojem stoji da oni imaju svoje razloge, kao i da se u isto vreme na letnjoj pozornici Tvrđave održavaju horske svečanosti, te da bi buka drugog muzičkog sadržaja u blizini omela tu manifestaciju.

Crveni Krst NišBAJKERI SE PRVI SETILIS druge strane, iz Niša i Crvenog Krsta tvrde da su prevareni i da nisu ni znali da Seka treba da održi koncert.- Mi nismo ni znali za Seku Aleksić, niti smo za njen koncert izdali rešenje. Za to smo saznali iz novina! Nemamo ništa protiv pevačice, ali smo rešenje poništili jer je organizator Ivica Mitić dobio dozvolu za održavanje muzičke manifestacije HD moto-rok parti. On je kao organizator ispao neozbiljan, jer je praktično hteo sa istim rešenjem da organizuje nešto sasvim drugo. Onda je falsifikovao dokument koji je Seka objavila na Fejsbuku, zbog čega mi imamo realnog osnova za tužbu - rekao je Vlada Veličković, šef komunalne inspekcije GO Crveni Krst u Nišu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track