POČEO SABOR U GUČI: Oblaci i gromovi uplašili Cecu!

Pomeren spektakl

POČEO SABOR U GUČI: Oblaci i gromovi uplašili Cecu!

Stars -
Zbog jakog nevremena koje je najavljeno za četvrtak uveče u zapadnom delu Srbije koncert folk dive odložen za petak
1 / 3

U Guči se dogodilo ono što do sada nije! Zbog nevremena koje je najavljeno za zapadnu Srbiju koncert Cece Ražnatović je pomeren za petak.- Za 30 godina, koliko radim ovaj posao, ovo mi se nije desilo - da jedan koncert odložimo zbog nevremena. Pitali smo Cecu da li se slaže da koncert pomerimo za petak, rekla je da je to u redu - kaže Dobrivoje Marinski, direktor produkcije Sabora.

Sabor je otvoren juče, podložene su vatre, postavljeni ražnjevi s prasićima, a prvi su na feštu stigli stranci. U Guči se češće mogao čuti francuski, ruski, slovenački nego srpski jezik.- Guča je simbol Srbije, po Guči je naša zemlja prepoznatljiva u celom svetu - slaže se i predsednik Saborskog odbora Mladomir Sretenović.Uz trube orkestra Gorana Rankovića Sabor je otvorio književnik Radomir Andrić.

Skupili se trubači... Sabor u Guči
Skupili se trubači... Sabor u Guči

- Ovo su trube čežnje, trube očaravanja! Dobro došli da praznujemo i da se radujemo - nadahnuto je o trubama posle otvaranja govorio Andrić.I još nešto se u Guči juče desilo što do sada nije. Baš dok su domaćini i zvanice na jarbol podizali zastavu Sabora, a glavnim trgom ječale trube, ulicom je prošla kolona od 500 gnevnih radnika „Livnice“.Na licima radnika briga, strepnja, neki su i zaplakali dok su prolazili.- I ja bih se veselio, slušao trubače, ali kako kad sam jutros jedva skupio pare za hleb da deci dam doručak - zastao je jedan od radnika iz kolone.Zastali su i trubači dok je kolona prošla.- Dva meseca ne radimo, peći su zaustavljene, firma nam duguje sedam plata, posla nemamo, svi smo na odsustvu, i ko zna šta će biti s nama - kaže Nenad Timotijević, predsednik Samostalnog sindikata „Livnice Guča“.

Stiže na SaborIVICA DAČIĆ IZMEĐU DVE VATREDolazak ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, najavljen je za petak. S Ivicom stiže i dvadesetak ambasadora, a među njima i šefovi diplomatskih misija Amerike i Rusije. Tako će Ivica u Guči sedeti između dve vatre.Ima da se jedeKILO PEČENJA 1.500 DINARAPorcija kupusa juče je pod šatrama koštala 350 dinara, kilogram jagnjetine 1.500, prasetina 1.200, pljeskavica na ulici 200 dinara. Majica s nekom od saborskih poruka stajala je 600 dinara, konzerva piva od 100 do 120, a stranci su već obletali oko kožnih opanaka, čija je cena 2.300 dinara. Neki su na tezgama nudili i bavarske sendviče, 200 dinara komad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track