BOBAN MARKOVIĆ RAZOČARAN: Prvi put posle 35 godina ne sviram u Guči!

Osvojio brojna priznanja na Saboru

BOBAN MARKOVIĆ RAZOČARAN: Prvi put posle 35 godina ne sviram u Guči!

Stars -
Organizatori me nisu pozvali na vreme, već u pet do dvanaest, kada je orkestar već zakazao turneju po Evropi do sredine septembra, rekao je Boban

Boban Marković, jedan od trubačkih legendi Guče, ove godine ne učestvuje na Saboru.

Legendarni trubač tvrdi da je kasno dobio poziv organizatora Sabora trubača.

"Organizatori me nisu pozvali na vreme, već u pet do dvanaest, kada je orkestar već zakazao turneju po Evropi do sredine septembra. Neko ko je proveo pola života u Guči ne zaslužuje takav tretman. Mnogo mi je žao i razočaran sam što nisam u Guči. Tamo imam mnogo prijatelja, sve bih dao da sada s njima popijem rakiju, pojedem kupus iz zemljanog lonca i uživam uz trubu", kroz uzdah priča Boban Marković.

Boban Marković, foto Kurir
Boban Marković, foto Kurir

On je osvojio sva priznanja u Guči i postao počasni građanin tog mesta.

"Jako volim Guču i to svi znaju. Ali, brzo će naredna godina, pa ćemo se valjda družiti s našim saborašima. I oni nama nedostaju baš koliko i mi njima. Od 1988. do 2001. godine dobio sam priznanje majstora trube, ambasadora, počasnog građanina, akademika... Sabor trubača mi je mnogo dao, ali sam se trudio da uzvratim istom merom", kaže Marković.

Podsetimo, Sabor trubača počeo je juče i to uz protest radnika livnice Guča kojima firma duguje sedam plata, i koji su uglavnom na plaćenim i neplaćenim odsustvima.

http://www.youtube.com/watch?v=Bfo3-DJHY2E

Tražio je previsok honorarAdam Tadić, direktor Centra za kulturu Lučani, tvrdi da razlog Bobanovog nedolaska u Guču nije poziv koji je kasno dobio, već previsok honorar koji nisu mogli da mu isplate. "Dokaz za to jeste mejl koji sam poslao njegovom menadžeru. Bobana izuzetno cenim kao umetnika i poštujem kao čoveka, ali njegove finansijske uslove nismo mogli da ispunimo", kaže Tadić

(Blic/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track