ODUŠEVLJENI SRBIJOM: Francuski lekari sviraju u Guči!

Prvi put na Saboru

ODUŠEVLJENI SRBIJOM: Francuski lekari sviraju u Guči!

Stars -
Mi smo ipak muzičari koji sviraju iz ljubavi, pa bi bilo neozbiljno da prvi put dođemo u Guču i prijavimo se za takmičenje, rekla je Kremlin, članica ansambla

Kad ne leče ljude, onda ih zabavljaju muzikom, to je kratak opis orkestra "Les Macabes" iz Pariza, koji je napravio pravi spektakl na ulicama Guče, a kasnije i na pozornici.

Reč je o dvadeset studenata medicine koje je ove godine put naveo u prestonicu trube. Francuzi su oduševljeni atmosferom i gostoprimstvom. Kremlin Bicere je, kao i njeni prijatelji iz orkestra, prvi put u Guči. Za ovaj festival medicinari-muzičari čuli su od prijateljice i odlučili da takvu feštu ne propuste.

"Fantastično je, toliko pozitivnih ljudi, osmeha, zabave... Čast nam je što nastupamo u revijalnom delu programa. Mi smo ipak muzičari koji sviraju iz ljubavi, pa bi bilo neozbiljno da prvi put dođemo u Guču i prijavimo se za takmičenje", kaže Kremlin.

Ona nam je i objašnjavala kako sa dvadesetočlanim orkestrom putuje zemljom istražujući razne destinacije, a Srbija ih je fascinirala prirodnim lepotama i evo sada Saborom trubača.

"Već smo probali sve kulinarske specijalite ovog kraja, na prvom mestu kupus iz zemljanog lonca, ali i, kako su nam objasnili, čačansku rakiju. Sve je odlično", priča Kremlin.

Dvadeset momaka i devojaka u potpuno opuštenoj varijanti grmelo je ulicama Guče. Uz vesele note do ranih jutarnjih časova Parižani su zabavljali saboraše, a ovi ih častili pivom ili rakijom, dok su dame dobijale cvet, neke i bombonjeru od saboraša džentlmena.

http://www.youtube.com/watch?v=9U6LaPrsejY

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track