Saša Krstić: U Guči sam ispunio dedin san!

Fajront sinoć završen 54. Sabor trubača, pobednik poručio

Saša Krstić: U Guči sam ispunio dedin san!

Stars -
Pored prvog mesta, Zlatnu trubu osvojio je Goran Ranković, najbolji je bio orkestar Dejana Jevđića, a najizvornije su svirali trubači Ivana Jovanovića
1 / 2

Više od 20.000 ljudi igralo je u subotu do kasnih večernjih sati na stadionu u Guči uz zvuke trube pobednika 54. Sabora Dejana Jevđića. Ništa manja gužva nije bila ni ulicama varošice.- Ljudi, ja sam dosanjao svoj san i prva sam truba Guče - nije bilo kraja sreći Saše Krstića iz Zagužanja, koji je proglašen za najboljeg.

Falio samo Sulejman... Trbušne plesačice ispod šatre
Falio samo Sulejman... Trbušne plesačice ispod šatre

Dvadesettrogodišnjeg mladića smo posle prespavane noći upitali za dalje planove i želje.- Hoću i dogodine da pobedim. Za ovo sam živeo i vredno vežbao godinu dana. Trubu sviram otkako znam za sebe i, iskreno, očekivao sam ovo - kaže Krstić i dodaje:- Trubu je svirao moj deda, čuveni trubač Duško Ivanović, pa njegov sin Nebojša, pa unuk Vladimir, pa sad ja. Trubačka smo familija - kaže Saša.

Slavilo se do zore... Turisti sa srpskim Zastavama
Slavilo se do zore... Turisti sa srpskim Zastavama

Zlatna truba Sabora, pobednik po izboru publike, jeste meštanin Goran Ranković, koji je slavio dve decenije rada.- U mojoj kući je bilo pola Guče, svi došli da mi čestitaju. Ovo je prva ovako vredna nagrada Sabora koja dolazi u varoš i zbog toga mi je posebno drago - kaže Goran, koji je u subotu uveče nastupio s pesmom „Pogledaj de, mala moja“.Sabor je zatvoren gala koncertom Miroslava Ilića, koji je redovan gost Dragačeva.

RazigraniPEKOVIĆ I OJDANIĆ MERKALI LEPOTICEKošarkaš NBA i bivši igrač Partizana Nikola Peković stigao je da skokne i do Guče. Najplaćeniji igrač u regionu zakitio je trubače, koji su zadovoljno trljali ruke jer su konačno dobili napojnicu o kojoj će pričati dugo. U gužvi smo primetili i generala Dragoljuba Ojdanića, bivšeg ministar odbrane, koji posle odsluženja kazne u Hagu uživa na slobodi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track