VIP BLOK 45: Sloba Milošević, Jellena i Keka bili prve komšije!
Foto: Kurir Štampano

ISTRAŽUJEMO: Više od 20 javnih ličnosti Srbije je iz Bloka 45

VIP BLOK 45: Sloba Milošević, Jellena i Keka bili prve komšije!

Stars -
u ovom naselju na Novom Beogradu živeli najpoznatiji srpski političari, kriminalci, pevačice, voditelji, glumci i sportisti

Novobeogradsko naselje Blok 45 definitivno bi moglo poneti naziv VIP kvarta! Posle istraživanja Kurira, više od 20 javnih ličnosti iz svih sfera javnog života stanovalo je ili i dalje živi u ovom poznatom naselju. Interesantno je da su prve komšije nekad bili i oni koji su kasnije imali političke nesuglasice, ali i brojni pevači, umetnici, sportisti i glumci.Komšije hvale VučićaTako je u ulazu 187 u Ulici Jurija Gagarina živeo bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević sa suprugom Mirjanom Marković i decom Markom i Marijom. Jedan od njihovih komšija pamti ih kao veoma povučenu porodicu.- Davno su živeli tu, kad je Sloba bio direktor Beobanke, posle su se preselili na Crveni krst. On je bio vrlo ljubazan i uvek se javljao, dok je Mira retko izlazila iz stana i bila veoma povučena. Marko i Marija su bili draga deca i išli su u OŠ „Branko Radičević“- navodi naš sagovornik, koji nije želeo da mu se ime pominje u novinama.Nekoliko zgrada od „Miloševićeve kule“, kako je i dan-danas zovu, živeo je sadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić, koga svi pamte kao vrlo normalnu osobu. Redovno je išao u nabavku u obližnji market, a uvek je voleo da porazgovara s komšijama.Definitivno najintrigantniji stanovnik u „četrdesetpetici“ bio je Radovan Karadžić, nekadašnji predsednik Republike Srpske, koji je godinama živeo na broju 267 kao izvesni doktor Dragan Dabić. On je kao ratni zločinac uhapšen u julu 2008, posle čega je isporučen Hagu.Žestoki momciKaradžić nije jedini za koga je u bloku bila zainteresovana policija. Tu je i jedan od pet najtraženijih kriminalaca Dejan Stojanović Keka, za kojim se i dalje traga, a optužen je za međunarodnu trgovinu drogom.

Kvart umetničkih dušaU 45. ODRASLA I MNOGA TV LICABlok 45 podario je i mnoge umetnike i sportiste, pa su u njemu rođeni i tu živeli pevači Marija Marković Mari-Mari, Jellena Ristić Komlen, Ivana Peters, Neša Lutovac, Žika Jelić, Dunja Lango, Jova Radovanović, voditelj Dejan Pantelić, plivači Predrag i Nenad Miloš, košarkaš Predrag Danilović i novinar Đoko Vještica. Prve komšije i dalje su bračni par Mira Pejić i Radmilo Armenulić, prvak u šahu Dimitrije Bjelica, Senka i Zafir Hadžimanov i poznati fotograf Toma Peternek. Prva žena televizije Pink Milica Mitrović rođena je u ovom bloku, u kojem se školovala i živela sve do udaje za Željka, a komšija joj je bio i proslavljeni glumac Drago Čuma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track