Beogradski sindikat: Vratili smo se, uprkos svima

Beogradski sindikat: Vratili smo se, uprkos svima

Beogradski sindikat: Vratili smo se, uprkos svima

Stars -
Posle više od šest godina popularna rep grupa, poznata po svojim oštrim tekstovima protiv političara, ponovo nastupa u Beogradu
Izborili se.
Beogradski sindikat će, posle više od šest godina, održati koncert u Beogradu, i to u Areni 28. aprila. Feđa Dimovići Boško Ćirković Škabo, dvojica od jedanaestorice članova popularne rep grupe, naglašavaju da će to biti prilika da se na jednom mestu okupe svi njihovi fanovi i otkrivaju zašto ih toliko dugo nije bilo na sceni u prestonici.
Feđa: Mediji i javnost su nas ignorisali, ali interesovanja je bilo, kako ljudi iz cele Srbije tako i iz regiona. Zato smo se i odlučili da ovaj koncert napravimo u Beogradskoj areni kako bismo okupili ljude iz cele Srbije.
U pesmama često pominjete lošu političku situaciju i veoma ste oštri prema političarima. Da li ste nekad zbog toga imali problema?
Feđa: Nismo, ali kao što sam već rekao, nije nas bilo u javnosti, a dokaz je to što smo od izlaska „Diskretnih heroja” 2010. godine imali samo pet koncerata.

Feđa

Ova sadašnja EU nije ništa drugo do unija slobodnih bankara, tako da ja nisam za Evropsku uniju
Škabo
Pesma „Zajebi” I spot za tu pesmu, nažalost, pokazuju trenutno stanje u Srbiji
Kakva je trenutna situacija u Srbiji?
Feđa: Borba za dobre stvari.
Škabo: I borba protiv loših stvari.
Šta mislite o ulasku Srbije u Evropsku uniju?
Feđa: Ova sadašnja EU nije ništa drugo do finansijska unija, to jest unija slobodnih bankara, tako da ja nisam za Evropsku uniju.
Škabo: Mi pripadamo Evropi geografski, ali i po mentalitetu i tradiciji, ali definitivno je da EU nije idealna tvorevina.
Koja vaša pesma bi najbolje opisala stanje u našoj zemlji?
Feđa: U političkom smislu, to bi definitivno bila pesma „Welcome to Srbija”.
Škabo: Pesma „Zajebi” i spot za tu pesmu, koji je naišao na velike kritike. Mislim da je samo pojačao potresnost te istinite priče i, nažalost, pokazuje trenutno stanje u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track