SEĆANJE: Rođa Raičević je bio duša od čoveka, pravi drug!

Danas se navršava 13 godina od smrti

SEĆANJE: Rođa Raičević je bio duša od čoveka, pravi drug!

Stars -
Kolege i prijatelji pamte muzičara kao osobu raspoloženu za šalu, uvek spremnu da pomogne

Na današnji dan pre 13 godina preminuo je Rodoljub Rođa Raičević, pevač i kompozitor, koji je kroz svoje pesme slavio ljubav.Muzičar rodom iz Nikšića na svoje poslednje putovanje otišao je tiho, u 44. godini, a vest o njegovoj smrti pojavila se samo u jednom dnevnom listu. Rođa je umro od prekomerne doze metanfetamina (sintetička droga iz skupine spojeva feniletilamina, koja brzo izaziva zavisnost, prim. aut.), u jednom stanu u ulici 27. marta u Beogradu. Njegov odlazak ostavio je neizbrisiv trag u srcima njegovih brojnih kolega. Jedan od onih koji se često sete Rođe je Dragan Brajović Braja, koji je s njim sarađivao na dva albuma.Nije zaboravljen- Rođa nije zaboravljen među nama koji smo ga poznavali. Njegove pesme i dalje žive. Sećam ga se kao velikog prijatelja, od kog sam mnogo toga naučio. Za ovih 20 godina rada samo sam u Željku Joksimoviću i njemu prepoznao ljude sa kojima mogu za noć da napravim album - kaže Braja.

Rado ga se seti... Dragan Brajović Braja
Rado ga se seti... Dragan Brajović Braja

- Nedostaje mi. Kad se u kafani čuju pesme „Tako je suđeno“ ili „ Da bog tebi“, rastužim se - objašnjava kompozitor.Raičević je bio miljenik među koleginicama, a platonsku ljubav gajio je prema Bubi Miranović.- Družili smo se na početku njegove karijere. Otišla sam za Toronto i putevi su nam se tad razišli. Bio je divan kolega. Ozbiljan, a opet zabavan u društvu - kaže Miranovićeva i dodaje:Lepe uspomene- Volim njegovu boju glasa. Obavezno naručim neku njegovu pesmu kad sedim u kafani. Na taj način ga se setim.Mira Škorić i Rođa bili su dobitni tandem, a za svoju prijateljicu s kojom je otpevao duet „Ruse kose“ napravio je prvi narodnjak.- Pevao je zabavnu muziku, a meni je napravio hit „Koga da ljubim posle tebe“. Kad mi je ponudio pesmu, smejali smo se i šalili da prelazi u narodnjake. Bio je duša od čoveka. Pravi prijatelj. Uvek će mi biti u lepom sećanju. Mnogo kolega je otišlo. To mi teško pada - kaže Škorićeva.

Saradnja... Mira Škorić; Platonska ljubav... Buba Miranović
Saradnja... Mira Škorić; Platonska ljubav... Buba Miranović

AnegdotaMANEKEN U SPOTUDragan Brajović Braja seća se da se pojavio kao maneken u ekranizaciji za pesmu „Tako je suđeno“ iako to nije bilo planirano.- Manekeni koji su bili plaćeni da se pojave u spotu nisu došli na snimanje. Supruga i ja smo završili u spotu. Nosio sam crveni sako i žute pantalone, takva je tad bila moda - objašnjava Braja.

http://www.youtube.com/watch?v=DkIMRmToK5E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track