Isidora Bjelica otkrila kojoj zemlji se uvek rado vraća!
Foto: Dragana Udovičić

Obišla svet dva puta

Isidora Bjelica otkrila kojoj zemlji se uvek rado vraća!

Stars -
Obišla sam svet dva puta i neverovatno mnogo je prostora u koje sam se zaljubila. Ipak najviše volim Karipska ostrva, za mene su ona dokaz raja, ja sam tamo najsrećnija, more, sunce, radost u vazduhu, prejake boje, mnogo muzike i radosti, kaže Isidora

Isidora Bjelica otkrila je u jednom intervjuu šta misli o našoj javnoj sceni, kao i kojoj zemlji se uvek rado vraća.

"Bilo mi je potrebno strašno mnogo mentalnog i emotivnog reprogramiranja da se izbacim iz kritizerskog duha koji je tako rasprostranjen na Balkanu. Istina jeste da smo u fazi hiper amaterizma i da se svaki zanat potcenjuje kroz činjenicu da je veliki broj ljudi neškolovan za ono što radi, ali ja se trudim da i u tome vidim dobre aspekte. Scena nam je vesela i puno toga je smešnog a smeh je najdragoceniji lek, tako da mi se čini da bi ove pojave trebalo gledati sa zabavne strane, a ne sa tragične", kaže poznata spisateljica i otkriva šta čita kada ne piše knjige.

"Ja sam ceo život više volela da čitam filosofiju i ezoteriju od beletristike, kada pišem istorijske knjige onda sam zatrpana istoriografskom literaturom. Moje životne okolnosti su me okrenule interesu za integrativnu medicinu tako da dok sam pisala Spas 2, uglavnom sam čitala knjige iz epigenetike i kvantne medicine - to je moja nova ljubav".

Po njenom mišljenju Srbija je jedna velika provincija, ali kako kaže trendovi ipak stižu u našu zemlju, doduše, sa zakašnjenjem.

"Mi smo provincija u koju trendovi ipak stižu, sa malim zakašnjenjem ali stižu. Veliki broj naših trend setera dosta putuje i informisan je ali prihvatanje ide sporije. Nismo u poziciji zbog načelnog imperijalističkog trenda da se odavde nameću trendovi tako da dosta naših avangardnih umetnika biva pokradeno i to jeste porazna činjenica. Ali svet je kao i u vreme Rimskog carstva, veoma decidan gde je centar a gde su provincije i onda se iz provincija dosta krade ideja, a iz centra trendovi sporo putuju....Ali pravednost je jedna od najrelativnijih kategorija, tako da se ne bi trebalo nervirati zbog toga, jer zahvaljujući Internetu svi možemo biti istovremeno informisani. Internet ruši te obrasce".

Poznato je da Isidora obožava putovanja, te je otkrila i kojoj se zemlji uvek rado vraća.

"Mnogo zemalja, obišla sam svet dva puta i neverovatno mnogo je prostora u koje sam se zaljubila. Ipak najviše volim Karipska ostrva, za mene su ona dokaz raja, ja sam tamo najsrećnija, more, sunce, radost u vazduhu, prejake boje, mnogo muzike i radosti. Naravno, mnogo volim Singapur i Njujork, ali moja ljubav su Karibi, tamo je sto puta lepše nego npr. na ostrvima francuske Polinezije ili na Maldivima, u parametrima Raja to je br 1".

(okradio.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track