DINO MERLIN PROZIVA ČOLU ZA PARE: Svaka čast na rekordu, ali ispuni svoje obaveze!

Otvorno pismo

DINO MERLIN PROZIVA ČOLU ZA PARE: Svaka čast na rekordu, ali ispuni svoje obaveze!

Stars -
Čestitka Zdravku Čoliću, njegovom timu i organizatoru kompaniji iz Tuzle povodom izvanrednog sarajevskog koncerta i oborenog rekorda posećenosti u dvorani na Zetri, piše u jednim dnevnim novinama

Na stranicama dnevnih novina nakon spektakularnog koncerta Zdravka Čolića održanog u Zetri pojavila se zanimljiva čestitka u kojoj iz AMUS-a Čolu i organizatore podsjećaju na ugovorne obaveze...

"Čestitka Zdravku Čoliću, njegovom timu i organizatoru kompaniji Beral Music d.o.o. iz Tuzle povodom izvanrednog sarajevskog koncerta i oborenog rekorda posećenosti u dvorani na Zetri", stoji u čestitki Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS) uz napomenu da je ta organizacija "nosilac dozvole za kolektivno ostvarivanje prava autora muzičkih dela koju joj je dodelio Institut za intelektualno vlasništvo..."

U nastavku čestitke iz AMUS-a podsećaju Čolu i organizatore na financijske obaveze: "Očekujemo isto uspešnu realizaciju postojećeg ugovora sa AMUS-om", stoji u čestitki AMUS-a.

Kako u AMUS-u glavnu reč vodi Dino Merlin, u kuloarima je čestitka već okarakterisana kao "otvoreno pismo Dine Merlina Zdravku Čoliću".

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

(Slobodna Bosna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track