Saša Mišić: Vuline, pomozi da mi vrate decu!
Foto: CILE

„Pakleni kuvar“ u Ministarstvu za rad

Saša Mišić: Vuline, pomozi da mi vrate decu!

Stars -
Saša je odlučan u tome da poništi odluku Centra za socijalni rad, koji traži da njegovo troje dece pripadnu majci koja živi u Nemačkoj

„Pakleni kuvar“ Saša Mišić, koji bi mogao da ostane bez svoje dece Ekatarine (11), Konstantina (8) i Danice (5), juče je uložio žalbu na krivičnu prijavu koju je protiv njega, kako kaže, podneo Centar za socijalni rad iz Grocke.Posetio je Ministarstvo za rad i socijalna pitanja i svoju žalbu preko posrednika uručio ministru Aleksandru Vulinu. Mišića je umesto Vulina primio Dragan Vulević, načelnik odeljenja u oblasti porodične zaštite. „Pakleni kuvar“ mu je poručio da doživljava nepravdu jer njegova bivša žena Katrin Grujning, koja se posle razvoda, kako on tvrdi, odrekla starateljstva nad mališanima, sad traži decu.

Ona ih traži, on ih ne da... Mišić sa bivšom ženom i decom
Ona ih traži, on ih ne da... Mišić sa bivšom ženom i decom

Borba za jedinu svetinju- Krenuo sam u borbu za jedinu svetinju i zahtevam da se poništi sudska odluka jer je bazirana na nelegalnoj osnovi. Zbog toga sam došao kod Aleksandra Vulina, ali umesto njega, primio me je Dragan Vulević. Potvrdio mi je da je dobio dopis na žalbu i rekao da će od ponedeljka stručni tim da se pozabavi mojom alarmantnom situacijom. Odluke državnih institucija ne menjaju se preko noći, bez obaveštenja, razgovora ili izlaska na teren - smatra Mišić, koji kaže da je u četvrtak bio u Prvom osnovnom sudu, gde je sudija odbila da sasluša njegovu najstariju ćerku Ekatarinu:

Primio žalbu preko posrednika... Aleksandar Vulin
Primio žalbu preko posrednika... Aleksandar Vulin

Sa ćerkom u sudu- Iako moja najstarija ćerka po zakonu ima pravo da se izjasni o tome kod kog roditelja želi da bude, nju je sudija odbila da sasluša. Odmah sam se obratio predsedniku suda, i on mi je obećao da će istražiti zbog čega se to dogodilo. Apelujem na pravdu i šansu da dokažem besmislenost optužbi koje mi nisu nikad ni pročitane - poručuje on.

Centar za socijalni rad dostavili nalaz mišljenja sudu MIŠIĆA NE GONIMO KRIVIČNOKontaktirali smo sa gradskim centrom za socijalni rad, u kojem tvrde da krivična prijava protiv Saše Mišića nije podneta.- Gradski centar za socijalni rad nije podneo krivičnu prijavu protiv Saše Mišića. Obaveza organa staratelja je da na zahtev suda dostavi nalaz i mišljenje organa starateljstva, što je u ovom slučaju i učinjeno. U sudskom postupku za izmenu odluke o poveravanju dece koju je podnela Mišićeva bivša supruga, GCSR odeljenje Grocka je dostavilo izveštaj sudu, koje on može i ne mora da prihvati prilikom donošenja konačne presude. Napominjemo da je sud obavestio GCSR da se Saša Mišić s decom od septembra preselio na drugu teritoriju opštine, van teritorije Grada Beograda, a da tačna adresa nije dostavljena organu starateljstva - navedeno je u saopštenju.Mišićeva bivša supruga Katrin ni tokom jučerašnjeg dana nije odgovarala na naše mejlove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track