ZLATA PETROVIĆ SE PRIPREMA ZA PORESKU: Ne plašim se, novac ulažem u prave stvari a ne u skupe bunde
Foto: Damir Dervišagić

Estrada na meti

ZLATA PETROVIĆ SE PRIPREMA ZA PORESKU: Ne plašim se, novac ulažem u prave stvari a ne u skupe bunde

Stars -
Veliki sam radnik, sve sam pošteno zaradila i sve obaveze prihvatam , sve sam plaćala i nikome nijedan dinar ne dugujem, tvrdi pevačica

Zlata Petrović celu frku oko poreskih obaveza i prijave poseda posmatra mirno i bez sekiracije. Pevačica kaže da je prevelika prašina dignuta bez nekog velikog razloga.

"Plaćam porez godinama unazad redovno i ovde u Srbiji i u Austriji, jer ja imam i njihovu dugogodišnju vizu. Dobila sam naravno poziv za prijavu, kao i sve moje kolege, dobio je Era, Vera Matović i to mogu da kažem jer su to moji prijatelji. Veliki sam radnik, sve sam pošteno zaradila i sve obaveze prihvatam , sve sam plaćala i nikome nijedan dinar ne dugujem."

Zlata kaže i da su javne ličnosti same napravile dodatni haos iznošenjem lažnih iznosa honorara u javnost.

"Kolege su napravili haos, juče su postali i gađaju se ciframa koje su budalaština. Zarađuju velike pare kažu, to su gluposti. Ali nemam pravo da se mešam. Oni se frljaju sa honorarima i velikim bakšišem. Koji bre avioni, kamioni, ja tvrdim da je to sve daleko manje nego što neki iznose. Nama gazde isplaćuju honorare kroz bakšiš, to znaju oni koji rade romske svadbe, to su neke cake, ma sve je to prenaduvano", ispričala je Zlata.

Kaže i da razume ljude koji rade za male plate, ali i da je ona svoj novac teško zaradila.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Ja sam pošten građanin, plaćam sve, a da li sam više sačuvala od nekih , to je moja stvar, to je moje umeće upravljanjem onim što sam stekla. Neko nosi hiljadu bundi, a ja sam ulagala u druge stvari i na to uloženo plaćam državi porez uredno. Ja sam veliki radnik pa sutra bih mogla i u butiku da radim i pljeskavice da pečem, što da ne, nema zime za one koji hoće da rade i zarade iskrena je Zlata.

Na kraju Zlata priznaje da celu proceduru oko ispunjavanja poreskih prijava i nije baš najbolje shvatila, ali tu su bile kolege koje su joj pomogle.

"Zvala sam ljude koji su odgovorni, koji su pošteni kao i ja, Veru, Bekija, Gocu, Eru da mi objasne samo kako i šta treba, jer ja ceo život uredno plaćam, mene ova situacija i ne dotiče baš nešto. Nisam znala da popunim, pa mi je Bekijeva supruga popunila brošuru, eto ne možeš sve da znaš", zaključuje pevačica i preporučuje svim kolegama da svoje obaveze plaćaju na vreme i da neće biti nikakvih problema oko poreza.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

(Svet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track