(FOTO) CVEĆE I GITARA NA BINI Čola: Da sam mogao da biram brata, izabrao bih Kemu!
Foto: Damir Dervišagić

Dirljivo

(FOTO) CVEĆE I GITARA NA BINI Čola: Da sam mogao da biram brata, izabrao bih Kemu!

Stars -
Veliki broj poznanika i prijatelja stigao je na plato ispred Narodnog pozorišta, a prisutni će se uz suze i u tišini oprostiti od velikog sarajevskog pesnika i pevača
1 / 15 Foto: Damir Dervišagić

Komemoracija povodom smrti Kemala Montena počela je danas u 12 sati u Narodnom pozorištu Sarajeva.

Dugogodišnja saradnica i prijateljica Kemala Montena Ismeta Dervoz otvorila je komemoraciju i pozvala sve prisutne da minutom ćutanja odaju počast velikom prijatelju.

Veliki broj poznanika i prijatelja stigao je na plato ispred Narodnog pozorišta, a prisutni će se uz suze i u tišini oprostiti od velikog sarajevskog pesnika i pevača.

"Da sam mogao birati brata osim onog po rođenju, odabrao bih Kemu. Jednog dana nazvao me Milan Stupar koji mi je rekao da imam pesmu koju je trebalo da peva Josipa Lisac. To je bila pesma 'Sinoć nisi bila tu' u vreme dok sam još bio student na Ekonomskom fakultetu. I ta ista pesma odredila je moj život i karijeru, a Kemal Monteno je postao moj prijatelj i saradnik. Imali smo pauze u druženju, a poslednja poruka koju sam dobio od njega bila je uoči beogradskih koncerata kada mi je poželeo sreću", rekao je Zdravko Čolić, kojega je uz Kemala vezalo dugogodišnje prijateljstvo.

Cveće i gitara na bini Narodnog pozorišta, ali i Montenove fotografije na platnima daju posebnu dimenziju tišini koja vlada u Narodnom pozorištu.

http://www.youtube.com/watch?v=-6kFEjp3J6c

(Radiosarajevo/ Dnevni avaz/ EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track