SEKA ALEKSIĆ: Plaćam porez u Austriji i vozim kola sa stranim tablicama!
Foto: Dragan Kadić

Pevačica se napokon pojavila pred inspektorima

SEKA ALEKSIĆ: Plaćam porez u Austriji i vozim kola sa stranim tablicama!

Stars -
Pevačica se na saslušanju u Poreskoj vadila na priču da joj je veći deo imovine oporezovan u inostranstvu, u Srbiji prijavljuje nastupe

Svetlana Seka Aleksić, koja je nekoliko puta odlagala dolazak u Poresku upravu zbog zimovanja, juče se napokon pojavila na saslušanju. Pevačica je posle skijanja u Italiji i mini-odmora u Budimpešti, sa punom fasciklom papirologije juče oko deset časova došla pred inspektore, kojima je o poreklu imovine „pevala“ puna dva i po sata.SaslušanaKako Kurir saznaje, Aleksićeva je pričala o voznom parku, nastupima u zemlji i inostranstvu, kao i nekretninama koje se vode na njeno ime. Ona se držala priče da godinama plaća porez u Austriji jer je prijavljena u Beču i da čak vozi automobil sa stranim tablicama. Istakla je da je svaki njen nastup u Srbiji uredno prijavljen i da porez plaća jednom godišnje, za šta je priložila i dokumentaciju.OpuštenaKad je izlazila iz Poreske, pevačica je bila nasmejana i opuštena, kao da se vraća sa nastupa.- Meni je danas bilo fenomenalno. Ispitivali su me kao i sve druge kolege, a na kraju krajeva, naša je obaveza da damo izjave. U mom slučaju, nema krize jer ja sve uredno prijavljujem - rekla je Seka.

Međutim, pošto se cela poreska frka na estradi i podigla kada se Seka pohvalila svojim rođendanskim poklonom - „mercedesom“ vrednim 100.000 evra, koji je pre dve godine dobila od supruga Veljka Piljikića, pitali smo je da li će i on biti saslušan, ali je ona izbegla taj odgovor.-Ne bih rekla da je sve počelo od mene. Inspektori su me pitali sve što ih interesuje, a ja sam u fascikli donela sve što je potrebno. Oprostite mi, sad idem kući da se odmorim - poručila nam je Seka.

Saša Kapor - Iznajmljen stan „mercedes“
Saša Kapor - Iznajmljen stan „mercedes“

Saša KaporŽIVIM KAO PODSTANAR, VOZIM ŽENIN AUTOMOBIL!Saša Kapor bio je još jedan u nizu onih koji su juče saslušani u Poreskoj upravi. On je istakao da je u njegovom slučaju sve u redu, iako se sa inspektorima zadržao više od tri sata.- Ispričao sam sve o ugovorima po kojima sam nastupao, a po kojima mi je legla uplata na tekući račun. Ja sam savestan građanin, a država radi svoj posao - rekao je pevač, praveći se šmeker kad je izašao, dok se unutra, kako saznajemo, pravdao da živi kao podstanar i vozi ženin auto.

Dijana Janković - Suprugov penthaus džip „kajen“
Dijana Janković - Suprugov penthaus džip „kajen“

Daniel RokvićDIJANIN MUŽ: OVO JE ZLONAMERNOUmesto Dijane Janković, glavnu reč vodio je njen muž Daniel Rokvić.- Dijana nikad nije nastupala, niti je šta naplatila. Ja ponosno mogu da kažem da sam kao njen suprug platio porez na dobit, koja je zarađena u inostranstvu. Ovo je zlonamerno. Pozivali su neke pevačice koje su bolesne i rade svašta, a jedna takva je i prijavila Dijanu - rekao je Daniel, a onda se unutra svađao sa inspektorima, držao im slovo i vikao na njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track